Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασσάμ, ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ από τους οποίους σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/10), κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ στη συνοικία της Γιάφα, ενώ μεταξύ των θυμάτων συγκατελέγεται ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης. 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, όταν δύο ένοπλοι κατέβηκαν από ένα τραμ στο Τελ Αβίβ και άνοιξαν πυρ εναντίον περαστικών, πριν σκοτωθούν οι ίδιοι από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν ένοπλο πολίτη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση και λίγο μετά τους πυροβολισμούς, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν καθώς το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριχ, ο οποίος έχει την ευθύνη για σημαντικούς τομείς πολιτικής που αφορούν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι οι δράστες προέρχονταν από την πόλη Χεβρώνα.

Ποιος ήταν ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης

Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν γιος του διάσημου καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram

Ήταν κάτοικος Ιεροσολύμων και είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε το 1998, πήγε δημοτικό στο Ηashalom Elementary School του Τελ Αβίβ και συνέχισε σε σχολείο στην Ιερουσαλήμ έχοντας ειδίκευση σε Αγγλικά, Βιολογία, και Τέχνες ενώ το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. 

*Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM