Ο «Helene» είναι ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στις ΗΠΑ μετά τον «Katrina»

Ο «Helene» είναι ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στις ΗΠΑ από τον «Katrina» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Ο «Helene» εξελίσσεται ως ο πιο θανατηφόρος τυφώνας στις ΗΠΑ από τον τυφώνα «Katrina» που είχε πλήξει κυρίως τη Νότια Ορλεάνη το 2005, αφήνοντας 1.800 νεκρούς.

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Helene ξεπέρασε τους 200 καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες από την καταιγίδα που έπληξε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους καταγράφηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, όπου ολόκληρες κοινότητες ξεριζώθηκαν και καταστράφηκαν. Εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 780.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον τυφώνα.

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών έρχεται καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχίζει τη διήμερη περιοδεία του στην περιοχή όπου επισκέφθηκε τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια την Πέμπτη. Ο Μπάιντεν πέταξε πάνω από το Ταλαχάσι της Φλόριντα, όπου ο τυφώνας έφτασε στην ξηρά ως καταιγίδα κατηγορίας 4 την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας αργότερα στο Ρέι Σίτι της Τζόρτζια, ο Μπάιντεν είπε στους κατοίκους: «Σας βλέπω, σας ακούω, στεναχωριέμαι μαζί σας και σας υπόσχομαι ότι έχουμε την πλάτη σας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν τρεχούμενο νερό στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία έχει υποστεί μερικές από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της καταιγίδας, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή του Άσβιλ. «Αισθάνομαι ότι μόλις επέζησα από την αποκάλυψη», είπε στο BBC η Nicole Rojas, κάτοικος στο Vilas της Βόρειας Καρολίνας.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ο Τζέρι και η Μάρσια Σάβατζ, έχασαν τη ζωή τους στο κρεβάτι όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα, είπε ο εγγονός τους στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Είπε ότι βρέθηκαν αγκαλιά ο ένας με τον άλλον.

Με μουλάρια στέλνουν βοήθεια στις αποκλεισμένες περιοχές

Εκατοντάδες δρόμοι παραμένουν κλειστοί, εμποδίζοντας τις προσπάθειες αποστολής βοήθειας σε κοινότητες που έχουν πληγεί σοβαρά. Ιδιώτες βοηθούν στη διανομή βοήθειας με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων με ιδιόκτητα ελικόπτερα.

Το Mountain Mule Packer Ranch έχει αναπτύξει μια ομάδα μουλαριών για να βοηθήσει στη μεταφορά χιλιάδων προμηθειών σε απομακρυσμένες κοινότητες. Τα ζώα είναι εξοικειωμένα με τα μονοπάτια της περιοχής και μπορούν να ταξιδεύουν στη σπασμένη άσφαλτο με τρόπους που δεν μπορούν τα οχήματα.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα των εννέα μουλαριών έχει παραδώσει εκατοντάδες κιλά ινσουλίνης, βρεφικό γάλα, πάνες, κονσέρβες, προμήθειες καθαρισμού και ζωοτροφές, καθώς η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν μέχρι στιγμής είναι από τη βαθιά λάσπη που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες.


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM
Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Θρίλερ με τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης

Oι New York Times, επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν πως η επίθεση του Ισραήλ είχε στόχο μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Χασέμ Σαφιεντίν
LIFO NEWSROOM