Μητσοτάκης στο Mega: «Έκανα το καθήκον μου» είπε για τις απουσίες Καραμανλή - Σαμαρά στα 50 χρόνια ΝΔ

Μητσοτάκης στο Mega: «Έκανα το καθήκον μου» είπε για τις απουσίες Καραμανλή - Σαμαρά στα 50 χρόνια ΝΔ Facebook Twitter
0

Για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.  

«Πολύ ιδιαίτερη επέτειος, μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλέκοντας στη συνέχεια το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του πραγματισμού και του ρεαλισμού που βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξε την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό. Ήταν ταυτόχρονα ένας πολιτικός ο οποίος δεν δίσταζε να φύγει από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις ηχηρές απουσίες των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, από τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, απάντησε πως έκανε το καθήκον του καλώντας τους τηλεφωνικά. «Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα δεν είναι αφιερωμένη στους αρχηγούς ή στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό νεοδημοκράτη. Είναι μια μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει, εγώ το καθήκον μου το έκανα» επανέλαβε, σε ερώτηση για το κατά πόσο οι κ.κ. Καραμανλής, Σαμαράς θα έπρεπε να δώσουν το παρών. 

Κληθείς να μιλήσει για τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως η σημερινή μέρα δεν είναι για αυτοκριτική, εκτιμώντας ότι η ΝΔ «έχει κριθεί από τους πολίτες, έχει αποδείξει πως ξέρει να δέχεται νίκες και ήττες».

Για το κατά πόσο θα ακολουθήσει την ακροδεξιά τάση που αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είπε ότι «ταμπέλες οι οποίες κινούνται στον χώρο των ιδεολογικών αναφορών του παρελθόντος δεν έχουν θέση». «Στα δεξιάς μας υπάρχουν τρία κομματα, η ΝΔ έχει ανοιχτές τις πόρτες της σε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να την επιλέξει» συμπλήρωσε. 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Χάγη ποτέ δεν είναι κοντά, εξηγώντας πως η Αθήνα θέλει να διερευνήσει τις παραμέτρους για μια ουσιαστική συζήτηση σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα «που καμία κυβερνηση δεν έλυσε εδω και 40 χρόνια» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι μια λύση «μακροπρόθεσμα θα ήταν ωφέλιμη, αλλά δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση χάριν της λύσης».

Σχολιάζοντας την στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό, επισήμανε πως οι θέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό είναι «παντελώς απαράδεκτες». «Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοηθά και στην επίλυση του Κυπριακού» είπε, ανακοινώνοντας ότι τον Οκτώβριο θα επανεκκινήσουν οι διαδικασίες διαλόγου μεταξύ κυπριακής και τουρκικής πλευράς.

Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποκλιμακώνεται. Όπως εκτίμησε, η τιμή στο λάδι θα πέσει και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μόνιμη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και γι'αυτό εξακολουθεί να μειώνει φόρους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM