Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
Μαρκ Ζούκερμπεργκ/ Φωτ.: Getty
0

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο για πρώτη φορά την Πέμπτη, ξεπερνώντας τον Τζεφ Μπέζος, καθώς οι μετοχές της Meta Platforms Inc. συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Η αξία της περιουσίας του Ζούκερμπεργκ έφτασε τα 206,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας τον κατά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερο από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, και περίπου 50 δισεκατομμύρια πίσω από τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ. 

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο 23% από τότε που ανακοινώθηκαν καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και η εταιρεία παρουσίασε πρόοδο στην ανάπτυξη μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που υποστηρίζουν chatbots τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές της Meta έκλεισαν την Πέμπτη σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας τα 582,77 δολάρια.

Η εταιρεία επενδύει σημαντικά σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστική ισχύ, καθώς ο Ζούκερμπεργκ επιδιώκει να ηγηθεί στον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η Meta προχωρά σε μακροπρόθεσμα έργα όπως τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Orion, τα οποία παρουσιάστηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Ο Ζούκερμπεργκ, που κατέχει το 13% των μετοχών της εταιρείας με έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνια, έχει δει την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Στη διάρκεια του έτους, ο 40χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta ανέβηκε τέσσερις θέσεις στον δείκτη πλούτου, δείχνοντας τη σημαντική ανάκαμψη και ανάπτυξη που πέτυχε η εταιρεία υπό την καθοδήγησή του.

Με πληροφορίες από Bloomberg


 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM