Πληροφορίες ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν

Πληροφορίες ότι είναι νεκρός ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν Facebook Twitter
Χασέμ Σαφιεντίν/ Φωτ.: EPA
0

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, ο Χασέμ Σαφιεντίν, διάδοχος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ενδέχεται να είναι νεκρός. Η είδηση μεταδόθηκε από το Κανάλι 12 του Ισραήλ και αναπαράχθηκε από το Times of Israel. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι απλώς τραυματίας.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος της χθεσινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο Σαφιεντίν.

Ο Χασέμ Σαφιεντίν, ως επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία των πολιτικών υποθέσεων της οργάνωσης. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, το οποίο διαχειρίζεται τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ.

Ο Σαφιεντίν είχε χαρακτηριστεί τρομοκράτης από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2017. Είναι ξάδελφος του Χασάν Νασράλα και, όπως εκείνος, κληρικός που φορά το μαύρο τουρμπάνι, που συμβολίζει φερόμενη καταγωγή από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Διατηρεί στενές σχέσεις με την Τεχεράνη, καθώς έχει περάσει χρόνια σπουδών θρησκευτικών επιστημών στο Κομ. Επιπλέον, έχει προσωπική σύνδεση με τον πρώην διοικητή της ιρανικής δύναμης Αλ Κουντς, Κασέμ Σολεϊμανί, καθώς το 2020 ο γιος του, Ρεζά, παντρεύτηκε τη Ζεινέπ, κόρη του εκλιπόντος αξιωματικού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM