Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Βοσνία - Στους 19 οι νεκροί

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Βοσνία - Στους 19 οι νεκροί Facebook Twitter
Kαταστροφικές πλημμύρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στην κεντρική Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανήλθε σε 19 νεκρούς, ενώ αρκετοί αγνοούνται, με πόλεις και χωριά να έχουν αποκοπεί και αναφορές σε ορισμένα μέρη κάνουν λόγο για σπίτια που έχουν σχεδόν βυθιστεί. Μερικές από τις χειρότερες σκηνές διαδραματίστηκαν στην περιοχή γύρω από την Jablanica, μια πόλη στην κύρια διαδρομή μεταξύ των πόλεων του Μόσταρ και της πρωτεύουσας Σαράγεβο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά.

Τα ποτάμια έσπασαν τις όχθες τους μετά από ολονύκτια καταιγίδα και οι αεροφωτογραφίες έδειξαν πολλές πόλεις και χωριά πλημμυρισμένα. Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές παρασύρθηκαν ή μπλοκαρίστηκαν από συντρίμμια, ενώ οι κατολισθήσεις άφησαν τα σπίτια θαμμένα σε βράχους και χώμα μέχρι τους επάνω ορόφους τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Βοτζίν Μιγιάτοβιτς, δήλωσε ότι η χώρα έγινε μάρτυρας μιας τρομερής καταστροφής και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Οι πλημμύρες δεν περιορίστηκαν στη Βοσνία, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο γειτονικό Μαυροβούνιο, η κακοκαιρία άφησε αποκομμένο το χωριό Κομάρνιτσα. Η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε επίσης σε ορισμένα ποτάμια της Κροατίας και η κυβέρνηση στο Ζάγκρεμπ δήλωσε ότι υπήρχε κίνδυνος να πλημμυρίσουν ορισμένες περιοχές στην πόλη Κάρλοβατς κοντά στον ποταμό Κούπα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM