Πόλεμος στον Λίβανο: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χαμάς σε προσφυγικό καταυλισμό

Πόλεμος στον Λίβανο: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χαμάς σε προσφυγικό καταυλισμό Facebook Twitter
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νότιο προάστιο της Βηρυτού / Φωτ.:ΕΡΑ
0

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού νωρίς το Σάββατο, λίγο αφότου ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση ορισμένων περιοχών, ενώ η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τα ισραηλινά στρατεύματα στη συνοριακή περιοχή του Λιβάνου.

Η Χαμάς δήλωσε ότι ένα ισραηλινό χτύπημα σκότωσε έναν από τους διοικητές της, τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, σε έναν καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Λίβανο - μια περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως από την τρέχουσα σύγκρουση. Πρόκειται για τον Σαΐντ Ατάλα, ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από ισραηλινής πλευράς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή (4/10) ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και αξιολογούσε τις ζημιές μετά από μια σειρά πλήγματα εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης, τα οποία ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καταδίκασε ως «αντιπαραγωγικά».

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με μια σειρά από δυνατές εκρήξεις και τεράστια σύννεφα καπνού να αναφέρονται στα νότια της πρωτεύουσας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει νωρίτερα την εκκένωση τμημάτων των νότιων προαστίων της Βηρυτού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM