Αγαθονήσι: Εντοπίστηκαν 23 αλλοδαποί και συνελήφθη ο διακινητής τους

Αγαθονήσι: Εντοπίστηκαν 23 αλλοδαποί και συνελήφθη ο διακινητής τους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημέρωσε για τον εντοπισμό 23 αλλοδαπών και τη σύλληψη του διακινητή τους στο Αγαθονήσι.

Στο δελτίο Τύπου, το υπουργείο αναφέρει:

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο κινούταν με ταχύτητα από τις τούρκικες ακτές προς τη νήσο Αγαθονησίου. Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο εντόπισε το Τ/Χ και αφού προέβη στην ακινητοποίηση του, περισυνέλεξε συνολικά είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς (5 άντρες, 2 γυναίκες και 15 ανήλικoυς). Οι προαναφερθέντες, μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής της δύναμης FRONTEX και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ, προκειμένου να μεταφερθούν σε ΚΕΔΝ Σάμου. Ένας 25χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκε ως ο χειριστής της λέμβου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος με εξωλέμβιο κινητήρα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας».

Ακόμη, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημέρωσε στην ίδια ανακοίνωση, ότι τ λιμενικό Κερατσινίου προέβη στη σύλληψη πλοιάρχου , ετών 43, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία.


Όπως ενημερώνουν:

«Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Κερατσινίου προέβησαν στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Ινδίας) Πλοιάρχου ενός δεξαμενόπλοιου (Δ/Ξ) πλοίου σημαίας Τόγκο για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 1 (Α) και (Δ) του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία) σε συνδυασμό με το άρθρο 43 του ΝΔ 187/73 "ΠΕΡΙ ΚΔΝΔ" (Υποχρεώσεις Πλοιάρχων). Το Δ/Ξ είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του Πειραιά προερχόμενο από Αλγερία με 17 μέλη πληρώματος και την 05/10/2024 είχε δηλώσει βλάβη στην μία από τις δύο ηλεκτρομηχανές του. Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Στη συνέχεια, κατά τη διενέργεια ελέγχου από το πλήρωμα ενός περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) διαπιστώθηκε ότι και οι δύο ηλεκτρομηχανές του πλοίου ήταν εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχει ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ το Δ/Ξ παραμένει στο αγκυροβόλιο και πλησίον του βρίσκεται ρυμουλκό ιδιωτικής εταιρείας, για τυχόν συνδρομή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μαμά, δεν θα αργήσω» - Το τηλεφώνημα του 14χρονου στους γονείς του πριν πέσει από την ταράτσα

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Το παιδί μου δεν έχει σχέση με παρκούρ» λέει η μητέρα του 14χρονου που έπεσε από ταράτσα

«Ούτε παρκούρ έκανε ούτε δέχτηκε κάποια πρόκληση» λένε οι γονείς του εφήβου και υποστηρίζουν ότι ο 14χρονος έπεσε από πλεξιγκλάς που δεν ήταν σωστά κατασκευασμένο
LIFO NEWSROOM