Πέθανε στα 91 της η Σίσι Χιούστον, μητέρα της Γουίτνεϊ και βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια

Πέθανε στα 91 της η Σίσι Χιούστον, μητέρα της Γουίτνεϊ και βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Facebook Twitter
Cissy Houston/ Φωτ.: Getty
0

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η Σίσι Χιούστον, η μητέρα της θρυλικής Γουίτνεϊ Χιούστον και δύο φορές νικήτρια του βραβείου Grammy. Η Σίσι Χιούστον υπήρξε φωνή με διεθνή αναγνώριση, έχοντας τραγουδήσει δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και η Αρίθα Φράνκλιν, αφήνοντας το δικό της ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική σκηνή.

Η Σίσι Χιούστον πέθανε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου λάμβανε φροντίδα για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ξενώνα. Την είδηση επιβεβαίωσε η νύφη της, Πατ Χιούστον, στο Associated Press, προσθέτοντας ότι η καταξιωμένη τραγουδίστρια του γκόσπελ ήταν περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Οι καρδιές μας είναι γεμάτες πόνο και θλίψη», δήλωσε η Πατ Χιούστον, τονίζοντας ότι η συμβολή της πεθεράς της στη μουσική και τον πολιτισμό ήταν «απαράμιλλη». Στη δήλωσή της πρόσθεσε: «Η μητέρα Σίσι ήταν μια ισχυρή φιγούρα στη ζωή μας. Ήταν μια γυναίκα με βαθιά πίστη και πεποίθηση, που νοιαζόταν απεριόριστα για την οικογένειά της και την κοινότητα. Η καριέρα της, που διήρκεσε πάνω από επτά δεκαετίες, θα μείνει για πάντα στο προσκήνιο της καρδιάς μας».

Η Σίσι Χιούστον υπήρξε σημαντική παρουσία στον κόσμο της μουσικής, όχι μόνο λόγω της προσωπικής της επιτυχίας, αλλά και λόγω της επιρροής της στη Γουίτνεϊ Χιούστον, την κόρη της που με τη σειρά της έγινε μια από τις μεγαλύτερες φωνές της σύγχρονης μουσικής. Η προσφορά της στον χώρο του γκόσπελ και η συνεργασία της με παγκόσμια αστέρια κατέστησαν τη Σίσι Χιούστον μια εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής μουσικής κουλτούρας.

Η απώλεια της Σίσι Χιούστον αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για την οικογένειά της, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο της μουσικής που αναγνωρίζει και τιμά την κληρονομιά της. Η ζωή και το έργο της θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές τραγουδιστών και μουσικών.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν τελικά 65.000 θεατές στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο;

Πολιτισμός / Ήταν τελικά 65.000 θεατές στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο;

Όταν η γενιά των μπουάτ γεμίζει το Καλλιμάρμαρο - Η Άννα Βίσση το περασμένο Σάββατο και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πριν από έναν χρόνο έφεραν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στις συναυλίες τους - Τι λέει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη LiFO
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM