Ζάμπια: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατολίσθηση σε λατομείο

Ζάμπια: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατολίσθηση σε λατομείο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty
0

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας κατολίσθησης σε λατομείο στη νοτιοδυτική Ζάμπια, ανακοίνωσαν οι αρχές της αφρικανικής χώρας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εξορυκτικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν αρκετοί άνθρωποι, ανακοίνωσε η Τσάριτι Μουνγκάνγκα, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης στην Κεντρική Επαρχία της Ζάμπιας.

Έξι ανήλικοι διασώθηκαν, ενώ ανασύρθηκαν εννέα πτώματα. Ένας τραυματίας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε δέκα, διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο λατομείο την ώρα της κατολίσθησης.

Στην πλούσια σε μεταλλεύματα Ζάμπια, τα δυστυχήματα είναι συχνά σε λατομεία-ορυχεία που δεν έχουν άδεια και δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Χακαΐντε Χιτσιλέμα εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία, υπογραμμίζοντας την ανησυχία του για τις ζωές που χάνονται εξαιτίας παράνομων εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM