ADVERTORIAL

Φαντάσου το εξής: είσαι στο καθημερινό σου τρέξιμο, προσπαθείς να προλάβεις προθεσμίες, το κινητό σου δεν σταματάει να χτυπάει, και κάνεις δέκα πράγματα ταυτόχρονα. Και τότε, ξαφνικά, νιώθεις εκείνη τη γνωστή, αφυπνιστική μυρωδιά. Καφές. Όχι όμως οποιοσδήποτε καφές—ο καφές Jacobs. Αυτή η στιγμή που σταματάς, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και απλώς απολαμβάνεις αυτό που συμβαίνει γύρω σου. Αυτό αντιπροσωπεύει ο Jacobs και βρέθηκε στο επίκεντρο της παρουσίας του στο TEDxAthens.

Εκεί στο TEDxAthens, τη διοργάνωση όπου οι ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο, βρήκε και ο Jacobs την τέλεια πλατφόρμα για να μοιραστεί έμπρακτα τη φιλοσοφία του γύρω από την έννοια της ευγνωμοσύνης, μέσα ένα απλό αλλά βαθύ μήνυμα: «Βρες την απόλαυσή σου». Και δεν αφορά μόνο το να απολαμβάνεις έναν καλό καφέ· σημαίνει να κάνεις ένα διάλειμμα από τον αδιάκοπο ρυθμό της ζωής για να εκτιμήσεις εκείνα τα μικρά πράγματα που την κάνουν ξεχωριστή. Γιατί αυτές ακριβώς οι στιγμές, η πρώτη γουλιά του πρωινού σου καφέ, το αγαπημένο σου τραγούδι στο ραδιόφωνο, ο ήχος του γέλιου ενός φίλου ή ακόμα και μια όμορφη ανατολή, είναι που κάνουν τελικά τη ζωή να αξίζει.

TEDx_Athens_logo

X Machina: Εκεί όπου η ανθρωπότητα συναντά το ψηφιακό της πεπρωμένο

Το TEDxAthens 2024 γιόρτασε φέτος την 15η του επέτειο και με θέμα «X Machina», προσκάλεσε όσους βρέθηκαν εκεί να εξερευνήσουν το σύνθετο ταξίδι της σύγχρονης ανθρώπινης ζωής, όπου η τεχνολογική πρόοδος συνδυάζεται με την ανθρώπινη εφευρετικότητα και ηθική και να ζήσουν, στην καρδιά της Αθήνας, μια μοναδική εμπειρία γεμάτη καινοτόμες ιδέες και προκλήσεις.

Πρωτοπόροι και οραματιστές από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Athens & Epidaurus Festival - Πειραιώς 260 για να μοιραστούν ιδέες και απόψεις, φωτίζοντας τον δρόμο προς μια αρμονική και ισότιμη σχέση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας.

Με έμπνευση από την ιδέα του «Deus ex Machina», σκοπός ήταν άλλωστε να μας κάνει ουσιαστικά να προβληματιστούμε για το πώς η τεχνολογία επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τις ηθικές προκλήσεις που προκύπτουν και τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον με σοφία και συμπόνια.

TEDxAthens και Jacobs: Μια τέλεια συνύπαρξη γιατί οι μικρές στιγμές μετράνε

Η παρουσία του Jacobs στο φετινό TEDxAthens με θέμα «X Machina» λειτούργησε ως η καλύτερη υπενθύμιση ότι, ενώ η τεχνολογία, η καινοτομία και το μέλλον είναι συναρπαστικά, υπάρχει κάτι διαχρονικό στην ευγνωμοσύνη, που πάντα θα μας γειώνει σχεδόν λυτρωτικά- το να συνδέεσαι με αυτό που είναι αληθινό και παρόν, ακόμα και στη μέση ενός γρήγορου, τεχνολογικά καθοδηγούμενου κόσμου.

Σταμάτα, εκτίμησε και βρες χαρά στα μικρά πράγματα, λοιπόν, το κάλεσμα του Jacobs, που δημιούργησε μάλιστα και έναν Τοίχο Ευγνωμοσύνης—μια διαδραστική εμπειρία όπου μπορούσες να καθίσεις στον πράσινο καναπέ του, να πάρεις ένα tablet και να μοιραστείς τη δική σου στιγμή ευγνωμοσύνης, συμπληρώνοντας τη φράση «Βρίσκω την απόλαυσή μου στο…». Κι όσο εμείς μοιραζόμασταν τι μας φέρνει χαρά, έγινε ξεκάθαρο: η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα βρούμε στο μέλλον, είναι ήδη εδώ γύρω μας, περιμένοντας να την παρατηρήσουμε. Και ο Jacobs, μέσα από τον καφέ και το μήνυμά του, μας βοηθάει να την ανακαλύψουμε ξανά.

Γιατί ο Jacobs δεν έφερε απλώς καφέ στο TEDxAthens, αλλά μια ολόκληρη νοοτροπία. Appreciate More, Prosper More, και «βρες την απόλαυσή σου». Αυτό μπορεί να γίνει σε μια λίστα τραγουδιών που ταιριάζει τέλεια με τη διάθεσή σου, με τη ζεστασιά ενός καφέ Jacobs, στην ηρεμία πριν ξεκινήσει η μέρα, σε ένα μοίρασμα με φίλους ή αγαπημένους ανθρώπους. Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για ένα διαφημιστικό σύνθημα, αλλά για μια πρόσκληση να σταματήσεις, να αναλογιστείς τι σου φέρνει πραγματικά χαρά και να συνδεθείς περισσότερο με τη ζωή και τους ανθρώπους γύρω σου. 

Ο Jacobs espresso έκανε κάθε στιγμή καλύτερη στο TEDxAthens

Η παρουσία του Jacobs στο TEDxAthens τόνισε ότι η χαρά μπορεί να βρεθεί στα απλά, καθημερινά πράγματα, ενθαρρύνοντάς μας να βρούμε την απόλαυση και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε. 

Σε αυτήν ακριβώς την ευγνωμοσύνη, συνέβαλε με τον ξεχωριστό τρόπο του και ο αγαπημένος καφές Jacobs espresso, αφού στο TEDxAthens ήταν και τα iconic Jacobs Vans να σερβίρουν ζεστά και κρύα ροφήματα, δίνοντας στους συμμετέχοντες την τέλεια δικαιολογία για να κάνουν ένα διάλειμμα και να απολαύσουν τη στιγμή. Γιατί είτε είσαι λάτρης του latte είτε προτιμάς τον παγωμένο καφέ, αυτή η κούπα δεν ήταν απλώς μια δόση καφεΐνης- ήταν μια μικρή στιγμή ευτυχίας, κάτι που αποτυπώθηκε τέλεια και από την ατμόσφαιρα στον χώρο τους.

Να σημειωθεί δε πως το TEDxAthens φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ, συνδυάζοντας δυναμικές ομιλίες, μοναδικά activations και εμπειρίες που εντυπωσίασαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά, γιατί παραμένει κορυφαίος θεσμός εδώ και 15 χρόνια. Με πάνω από 130 εθελοντές, περισσότερα από 2.500 άτομα να παρευρίσκονται δια ζώσης, 3.000 ακόμη να παρακολουθούν μέσω livestreaming, 14 μεγάλους χορηγούς και υποστήριξη από το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ, το event εξελίχθηκε σε μια αληθινή γιορτή καινοτομίας και δημιουργικότητας. Και φέτος ειδικά, με τον νέο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, οι μεγαλύτερες σκηνές και η αυξημένη διάρκεια έφεραν τους συμμετέχοντες ακόμη πιο κοντά, με το closing party του DJ Timo Maas να κάνει απογειωτικό επίλογο.

Οπότε λογικό, η εμπειρία του Jacobs στο TEDxAthens να εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από καφέ. Όπως το να ζεις μια πιο γεμάτη ζωή, αγκαλιάζοντας τα μικρά πράγματα που φέρνουν χαρά. Είτε πρόκειται για το άρωμα ενός φρεσκοκομμένου καφέ, μια ήσυχη στιγμή μέσα στη μέρα ή μια καλή κουβέντα από έναν φίλο, ο Jacobs είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει: «Βρες την απόλαυσή σου».

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που η ζωή θα σου φανεί λίγο υπερβολική ή κουραστική, ακολούθησε το παράδειγμα του Jacobs. Σταμάτα. Σκέψου. Και το πιο σημαντικό, απόλαυσε αυτή τη στιγμή—γιατί εκεί κρύβεται η μαγεία. Και αν αυτή η στιγμή περιλαμβάνει μια κούπα Jacobs καφέ, ακόμα καλύτερα.