Στέφανος Κασσελάκης: Το πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Το πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Νέα εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δημοσίευση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έστειλε εξώδικο τόσο στην Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όσο και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το δημοσίευσε, κάνοντας λόγο για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων»

Το 15σέλιδο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε μαζί με την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή. Αντίστοιχα έπραξαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος Νίκολας Φαραντούρης, Απόστολος Γκλετσος και Παύλος Πολάκης.

«Ένας υποψήφιος πρόεδρος με μεγάλο έσχες αλλά χωρίς πόθεν» αναφέρει το δημοσίευμα, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» να σημειώνει ότι στο πόθεν έσχες που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον σύζυγο του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ. Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, κατά το οικονομικό έτος 2023 το εισόδημα του Στέφανου Κασσελάκη ανήλθε σε 1,7 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, είναι ασαφές το κατά πόσο προσδιορίζονται οι πηγές εισοδήματος ή γίνεται απλώς παράθεση πινάκων - όπως αντίστοιχα είχε γίνει στο Excel της Θεσσαλονίκης.

Κοντά στο παραπάνω ποσό πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, ενώ καταγράφει και αξιόλογη συμμετοχή σε funds. Η αποτίμηση σε τρεις τέτοιες συμμετοχές, κατά πληροφορίες, ανέρχεται σε 330.000, 1,050 εκατ. και 2,4 εκατ. αντιστοίχως, με το δημοσίευμα να υπογραμμίζει ότι «η πραγματική αξία είναι άγνωστη».

Πόθεν έσχες Κασσελάκη: Οι διαφορές με το Excel της Θεσσαλονίκης

Στο Excel της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι τα εισοδήματα του Στέφανου Κασσελάκη από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ανήλθαν σε 2,067 εκατομμύρια δολάρια όταν το αντίστοιχο ποσό στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης υπάρχει απόκλιση σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις στην JPMorgan, καθώς στο Excel της Θεσσαλονίκης είναι 21.000 δολάρια, περίπου 4.000 δολάρια λιγότερα από αυτή που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στέφανος Κασσελάκης: Το πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Εφημερίδα των Συντακτών

Τα ακίνητα και τα οχήματα του Στέφανου Κασσελάκη

Σχετικά με τα ακίνητα του Στέφανου Κασσελάκη, δεν υπάρχει αναφορά στην κατοικία που απέκτησε στο Κολωνάκι, καθώς η αγορά έγινε το 2024. Στο πόθεν έσχες αναφέρονται:

  • Οι Σπέτσες, όπου το οικόπεδο είναι 470 τ.μ. και το σπίτι 290 τ.μ.
  • Ο Νέος Κόσμος, όπου υπάρχει οροφοδιαμέρισμα 106 τ.μ.

Στις ΗΠΑ ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης 55 στρεμμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και εντός τους υπάρχει κτίσμα 360 τ.μ.
Επίσης, περιλαμβάνει στο πόθεν έσχες του υποθήκη σε αγορά ακινήτου στις ΗΠΑ στις 9/3/2022 ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων. Υπάρχουν ακόμα χρέη σε κάρτες ύψους 5.600 δολαρίων και δύο οχήματα. Το ένα αποκτήθηκε στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολάρια, και το άλλο στην Ελλάδα (5ετίας), με κόστος 110.000 ευρώ. Από αυτά, τα 100.000 είναι δάνειο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολάκης: Αντίθετος στη διαγραφή Κασσελάκη – «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο»

Πολιτική / Πολάκης: Αντίθετος στη διαγραφή Κασσελάκη – «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο»

Παράλληλα, πρότεινε να οριστεί συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων, είτε όλοι μαζί είτε με εκπροσώπους, για να καθοριστούν οι ημερομηνίες των debate, με στόχο την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση
LIFO NEWSROOM