Πότε αναμένεται έξαρση του ιού της γρίπης

Πότε αναμένεται έξαρση του ιού της γρίπης Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για την περίοδο που ο ιός της γρίπης θα βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα, μίλησε αναλυτικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας σε εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στον ιό της γρίπης καθώς πλησιάζει ο καιρός που οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη, μετά τις 20 Οκτωβρίου οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μήνες όπου ο ιός της γρίπης θα βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις. Θέλει προσοχή, ακόμα έχουμε ωραίο καιρό», αναφέρει αρχικά.

«Μετά τις 20 Οκτώβρη καλό είναι να ξεκινήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου το εμβόλιο της γρίπης. Αυτοί ξεκινούν πρώτα και μετά οι υπόλοιποι. 15 ημέρες για αντισώματα. Δεκέμβρης, Γενάρης και Φλεβάρης είναι η γρίπη που θα έχουμε σε έξαρση, ανεξάρτητα αν αρχίσει από το τέλος Οκτώβρη. Και να την έχουμε αντιμετωπίζεται», συμπλήρωσε.

Τέλος, για το κρούσμα της πολιομυελίτιδας που εντοπίστηκε στη χώρα, κατέληξε τονίζοντας πως «δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει πανικός, είναι μέσα στο πρόγραμμά μας, αντιμετωπίζονται όλα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ