Τα εμβληματικά σκίτσα του Keith Harring «χορεύουν» πάνω στα νέα ρολόγια της Swatch
Η Swatch λανσάρει μια νέα σειρά με τίτλο «Break Free».

Τα εμβληματικά σκίτσα του Keith Harring «χορεύουν» πάνω στα νέα ρολόγια της Swatch

Η νέα σειρά «Break free» δίνει στα μοντέλα Bioceramic What If? μια street art πινελιά.

ADVERTORIAL

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1984 κάτι πολύ ξεχωριστό συνέβη στο Roxy της Νέας Υόρκης. Επρόκειτο για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Breakdance, μια πραγματική γιορτή έμπνευσης, τέχνης και street κουλτούρας, την οποία διοργάνωσε η Swatch. Η εκδήλωση διαδόθηκε στόμα με στόμα και ο θρυλικός street artist Keith Haring σχεδίασε ειδικά γι’ αυτήν μια fun αφίσα που αποτύπωνε την ατμόσφαιρα της εποχής. 

 

Τώρα, η Swatch λανσάρει μια νέα σειρά με τίτλο «Break Free» που εμπνέεται από εκείνο το ξεχωριστό γεγονός. Τα τρία ρολόγια Bioceramic What If? με τη χαρακτηριστική τετράγωνη κάσα και το καντράν περιλαμβάνουν ως κρυφό σχεδιαστικό στοιχείο το διάσημο ιδιόχειρο λογότυπο Swatch του Keith Haring. 

 

Τα εμβληματικά σκίτσα του Keith Harring «χορεύουν» πάνω στα νέα ρολόγια της Swatch

 

Το μοντέλο «Break off» βάζει το πρωτότυπο χορευτικό σχέδιο του Keith Haring στο κέντρο, ντυμένο με τα έντονα χρώματα της πρωτότυπης αφίσας του Swatch World Breakdance Championship. Στο «Break loose» πρωταγωνιστεί το ίδιο σκίτσο στη μονόχρωμη εκδοχή του για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα. Το «Βreak Free» αναδεικνύει το πρωτότυπο σχέδιο της Swatch που προσφέρθηκε ως δώρο στους νικητές του πρωταθλήματος breakdance και έκτοτε δεν διατέθηκε ποτέ προς πώληση. 

 

Τέλος, στο πιο νοσταλγικό «Break Free from the Archive», σε σχέδιο New Gent Biosourced, μπαίνει σε πρώτο πλάνο το πρωτότυπο σκίτσο με μολύβι και μελάνι που ο Keith Haring χάρισε το 1984 στη Swatch και είχε μείνει στο αρχείο ως σήμερα. 

 

www.swatch.com

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon