Η ζωή στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort κυλά στους αργούς ρυθμούς της βαθιάς ξεκούρασης. 

Αυτό το αντιλαμβάνεσαι με το που φτάνεις στο λόμπι, έναν πλατύ χώρο σε γήινα χρώματα που εκτείνεται σε βάθος, ως τη βεράντα που λούζεται στο φως.  

Φτάνοντας στη μεγάλη βεράντα με το κομψό μπαρ από πράσινα πλακάκια, η θέα είναι γενναιόδωρη. Η θάλασσα της Καλλιθέας απλώνεται μπροστά, και πριν από αυτήν οι χώροι του resort με εστιατόρια, πισίνες και δωμάτια σε διαφορετικά επίπεδα δημιουργούν μια μικρή, αυτόνομη πολιτεία ηρεμίας και χαλάρωσης. 

Στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort κυριαρχούν οι μεγάλες επιφάνειες που αντανακλούν το φως.

Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα του ομίλου Ella Resorts, που εκτός από το Elissa και το Helea στη Ρόδο, διαθέτει ξενοδοχεία στην Κρήτη και την Κέρκυρα -να δημιουργεί resorts υψηλών προδιαγραφών όπου η πολυτέλεια δεν «φωνάζει», αλλά γίνεται αντιληπτή με τις αισθήσεις και τις εμπειρίες που ζουν οι επισκέπτες εκεί. 

Η γαλήνια ατμόσφαιρα οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort φιλοξενεί αποκλειστικά ενήλικες -το Helea, που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα καλύπτει όλες τις ανάγκες των οικογενειακών διακοπών. Τα 209 δωμάτιά του χωρίζονται σε Deluxe Rooms (22-25 τ.μ.), Junior Suites (32-36 τ.μ.) με θέα στη θάλασσα και Open Air Suites (41-45 τ.μ.) με ξεχωριστό σαλόνι και υπνοδωμάτιο, κοινή πισίνα και σάουνα. Τα Water bungalows, με έκταση 65 τ.μ. και ιδιωτική πισίνα, προσφέρουν πλήρη ιδιωτικότητα, για κάποιον που θέλει να απολαύσει τις παροχές του ξενοδοχείου σε ένα ακόμα πιο prive και ήσυχο σκηνικό. 

Στο Elissa Lifestyle Resort το slow living συνδυάζεται με
Το εσωτερικό μιας Junior Suite με θέα στη θάλασσα και πρόσβαση σε πισίνα.
Στο Elissa Lifestyle Resort το slow living συνδυάζεται με
Το Deluxe Room με θέα στη θάλασσα.
Το εσωτερικό των δωματίων είναι διακοσμημένο με eco chic αισθητική, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και ήπιους χρωματικούς τόνους. Οι λεπτομέρειες από ξύλο, τα απαλά υφάσματα και οι καμπυλωτές γραμμές είναι σαν να προεκτείνουν την ηρεμία του εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό. Είτε χαλαρώνεις στο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα, είτε ξαπλώνεις στο αφράτο στρώμα, τα πάντα έχουν φτιαχτεί για την ξεκούρασή σου. 

Οι χώροι του resort με εστιατόρια, πισίνες και δωμάτια δημιουργούν μια μικρή, αυτόνομη πολιτεία ηρεμίας και χαλάρωσης.

Στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort κυριαρχούν οι μεγάλες επιφάνειες που αντανακλούν το φως. Τα δωμάτια είναι συγκεντρωμένα γύρω από τις 11 πισίνες του ξενοδοχείου και έτσι όταν το διασχίζεις, είναι σαν να περνάς από μικρούς διαφορετικούς οικισμούς.  

Και θα το διασχίσεις σίγουρα για να φτάσεις στο Ella Wellness Spa, το οποίο εκτός από εσωτερική πισίνα, δύο σάουνες, ατμόλουτρο και cold room διαθέτει και χαμάμ όπου μπορείς να κλείσεις διάφορες θεραπείες μασάζ και περιποίησης. Για τους πιο δραστήριους επισκέπτες υπάρχει και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Τα δωμάτια είναι συγκεντρωμένα γύρω από τις 11 πισίνες του ξενοδοχείου και έτσι όταν το διασχίζεις, είναι σαν να περνάς από μικρούς διαφορετικούς οικισμούς. 

Το λόμπι, ένας πλατύς χώρος σε γήινα χρώματα, δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας.

Υπάρχει λόγος που Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort είναι σχεδιασμένο με τόση απλότητα και αυτός είναι ότι η ομάδα των Ella Resorts προτιμά να πρωταγωνιστεί η εμπειρία. Αυτή η μίνιμαλ κομψότητα διακρίνει και τα τέσσερα εστιατόρια του ξενοδοχείου, όπου απολαμβάνεις υψηλή γαστρονομία σε ένα ήσυχο και προσεγμένο περιβάλλον

Η μέρα ξεκινά στο εστιατόριο Fanes που εκπροσωπεί το πιο παραδοσιακό «buffet style» πρωινό, ενώ στο ασιατικό Masari, ο Θάνος Στασινός αφηγείται τα δικά του «breakfast stories» με πιο εκλεπτυσμένα και σύνθετα πιάτα. Έχοντας βαθιά γνώση της Nikkei κουζίνας, είναι ο ίδιος που ετοιμάζει πιάτα όπως σεβίτσε λαυράκι με γάλα τίγρη και πουρέ γλυκοπατάτας και νιγκίρι με χέλι στιφάδο και κρέμα από τσάι μάτσα για το μεσημεριανό και το δείπνο. 
Στα δύο «μπροστινά» εστιατόρια με θέα στη θάλασσα, Kavos και Fourni, ο μισελενάτος Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC παραδίδει δυο δημιουργικά και ολοζώντανα μενού, συνδυάζοντας τις πρώτες ύλες του νησιού σε fine dining πιάτα που σε ζεσταίνουν με τη γεύση τους, χωρίς να χρειάζεται να «προσπαθήσεις» να τα καταλάβεις.

Στο à la carte μενού του Fourni, το καπνιστό χέλι με βλίτα στα κάρβουνα, ψητά κεράσια, αμύγδαλα και πουρέ από καμμένο κουνουπίδι σερβίρεται πριν από τα dumplings στιφάδο με ραγού από μοσχαρίσιο μάγουλο και το ribeye με σάλτσα Bearnaise. 

Στο Kavos Restaurant τρως δίπλα στη θάλασσα.

Στο Kavos αυτή την εποχή βρίσκει κανείς λουκουμάδες από χταπόδι και αγιολί ψητού σκόρδου, καλαμάρι στη σχάρα με πράσινα φασόλια και παραδοσιακές χυλοπίτες με αστακό και καπνιστή πιπεριά. Τα εκλεπτυσμένα κρασιά του Κτήματος Άλφα που έχει επιλέξει ο sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, συνοδεύουν υποδειγματικά το κάθε πιάτο, από ανάλαφρα Chardonnay μέχρι Syrah και Pinot, ενώ το επιδόρπιο Ωμέγα εξισορροπεί ιδανικά τα churros, το γαλακτομπούρεκο με lemongrass και την πετιμεζόπιτα που «κλείνουν» τα μενού των εστιατορίων. 
Έξω από το γαλήνιο σύμπαν του Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, η Ρόδος συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζει τις παροχές της σε φιλοξενία και γαστρονομία, διατηρώντας το status της ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στα γραφικά σπιτάκια της Λίνδου και από την Κοιλάδα των Πεταλούδων στα γαλάζια νερά του Antony Quinn, η Ρόδος ή αλλιώς το νησί των Ιπποτών, μοιάζει σαν να κλείνει πολλά μικρά νησιά σε ένα και τα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί είναι ανεξάντλητα. 

Έτσι, η ομάδα του resort έχει σχεδιάσει μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες στο νησί, όπως ιστιοπλοΐα με την rhodessailingtours.com στην παραλία Άντονι Κουίν, πεζοπορία στις 7 Πηγές αλλά και σεμινάρια κεραμικής, παραδοσιακής ροδίτικης μαγειρικής και γευσιγνωσία λαδιού. 
 
Φεύγοντας από το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, σε συνοδεύει η αίσθηση ηρεμίας που δημιουργεί είτε το επιλέξεις για το τέλος του καλοκαιριού, είτε στην αρχή ή την πολυάσχολη μέση της σεζόν.