ΚΙΝΗΣΗ

Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Οι τελευταίες στιγμές του πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας που πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ Facebook Twitter
Ο Άλεξ Σάλμοντ συμμετέχει στο Cultural Diplomacy Forum 2024 στην Οχρίδα στη Βόρεια Μακεδονία / φωτ.: Academy for Cultural Diplomacy
0

Ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο στη Βόρεια Μακεδονία όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, προτού χάσει τη ζωή του, είπε ότι όλοι στο φόρουμ είναι «σε κατάσταση σοκ» για τον θάνατό του καθώς περιέγραψε την ξαφνική κατάρρευση του Σάλμοντ.

Ο Μαρκ Ντόνφριντ, διευθυντής της Ακαδημίας για την Πολιτιστική Διπλωματία, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA την Κυριακή ότι έτρεξε να καλέσει ασθενοφόρο για τον Σάλμοντ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας όμως άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών. «Ήταν εδώ τις τελευταίες μέρες, έδωσε εξαιρετική συμμετοχή πριν από δύο ημέρες στη συζήτηση», είπε ο κ. Ντόνφριντ. «Ήταν πραγματικά σε καλή διάθεση, ό,τι καλύτερο είχε για την υγεία του, και καθόμουν απέναντί ​​του στο μεσημεριανό γεύμα χθες, όταν ξαφνικά μόλις βγήκε έξω και έπεσε στην αγκαλιά ενός συναδέλφου μου στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Σηκώθηκα αμέσως και έτρεξα να καλέσω ασθενοφόρο και όταν επέστρεψα, ήταν στο πάτωμα».

Ο Ντόνφριντ πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι εντελώς σοκαρισμένοι – ολόκληρο το ξενοδοχείο, το συνέδριο, ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που όλοι μας θαυμάζαμε και έτσι είμαστε ακόμα όλοι σε κατάσταση σοκ. Χθες το βράδυ, είχαμε μια σύντομη στιγμή προβληματισμού για την κληρονομιά του. Υπήρχε μια ταπεινοφροσύνη με τον Άλεξ, είχε μια αυθεντικότητα, ήταν εκπληκτικό να βλέπεις πώς είχε αγγίξει άτομα που γνώριζε μόνο για λίγες μέρες». Αργότερα είπε στο Times Radio το βράδυ της Κυριακής ότι ο Σάλμοντ «έπεσε πίσω στην καρέκλα του, εντελώς ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση».

Είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέρρευσε καθώς βοηθούσε τη συνάδελφό του Τασμίνα Αχμέντ-Σέιχ να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ. Ο Ντόνφριντ πρόσθεσε ότι ο Σάλμοντ «αμέσως» έμεινε αναίσθητος. «Δεν πιστεύουμε ότι ο Άλεξ υπέφερε», είπε.  

Ο Ντόνφριντ συνέχισε λέγοντας ότι όταν έφτασαν οι γιατροί των πρώτων βοηθειών, ο Σάλμοντ είχε ακόμη σφυγμό και ανέπνεε και προσπάθησαν να κάνουν «ό,τι μπορούσαν για 30 λεπτά». Σύμφωνα με αναφορές, ο Σάλμοντ είχε παραπονεθεί νωρίτερα για πόνους στο πόδι του στη συνάντηση στην ιστορική πόλη της Οχρίδας. 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, η αστυνομία ανέφερε ότι οι εισαγγελείς διέταξαν τη διενέργεια νεκροψίας. 

Τη στιγμή του θανάτου του, ο Σάλμοντ βρισκόταν στον απόηχο μιας σειράς αγωγών μέσω των δικαστηρίων και της αστυνομίας της Σκωτίας μετά την αθώωσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου το 2020 από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και σε σχέση με μια εσφαλμένη έρευνα της κυβέρνησης της Σκωτίας για καταγγελίες εναντίον του. 

Διεθνή
0

ΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

Διεθνή / Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τα 14 δευτερόλεπτα του τρόμου σε βίντεο

«Μήπως να πάμε σε διαφημίσεις;» λέει τηλεοπτική δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα την ώρα του σεισμού - Μνήμες 2023 ξύπνησαν στις 10.46 της Τετάρτης - Οι Τούρκοι έτρεξαν να βγουν από τα κτήρια φοβούμενοι επανάληψη των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Κορυφαίος σεισμολόγος έπεσε έξω σε πρόβλεψη λίγες ώρες νωρίτερα

Ο Τούρκος καθηγητής δρ. Νατζί Γκιορούρ και ο γεωφυσικός μηχανικός και αντίπαλον δέος δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν είχαν εκδώσει ανακοινώσεις για σεισμό το προηγούμενο βράδυ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ