ΚΙΝΗΣΗ

Πανευρωπαϊκή έλλειψη βιταμινών Β προκαλεί διακοπή παραγωγής ενεργειακού ποτού

 Προσωρινή διακοπή παραγωγής ενεργειακού ποτού λόγω έλλειψης βιταμινών Β στην Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγής ενεργειακών ποτών προχωράει γνωστή εταιρία από την  Πέμπτη και για δύο με τρεις εβδομάδες λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης βιταμινών Β στην Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή έλλειψη βιταμίνης Β επηρεάζει σημαντικά βιομηχανίες όπως η φαρμακευτική βιομηχανία και η παραγωγή τροφίμων. Οι βιταμίνες αυτές, είναι απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού και ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η Β12, η οποία υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης.

Η βιταμίνη Β12, που ονομάζεται επίσης κοβαλαμίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που εμπλέκεται στο μεταβολισμό κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντική στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος μέσω του ρόλου του στη σύνθεση της μυελίνης και στην ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών.

Η βιταμίνη Β12, μία από τις οκτώ υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος  Β, είναι η μεγαλύτερη και πιο δομικά περίπλοκη βιταμίνη.  Οι περισσότεροι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Β12 από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, του γάλακτος, των αυγών και των ψαριών. Υπάρχουν επίσης τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β12. Τα συμπληρώματα βιταμίνης Β12 διατίθενται σε δισκία είτε μεμονωμένου παράγοντα ή πολυβιταμίνης ενώ τα φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να χορηγηθούν με ενδομυϊκή ένεση.

Τech & Science
0

ΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία είναι προϊόν παιδικής εργασίας λένε αρχαιολόγοι

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγγεία ηλικίας 4.500 ετών στη Συρία φτιάχτηκαν από 8χρονα παιδιά, λένε αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι ανέλυσαν 450 αγγεία που κατασκευάστηκαν στην Τελ Χάμα και διαπίστωσαν ότι τα δύο τρίτα των αγγείων κατασκευάζονταν από παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ ετών
THE LIFO TEAM
Το Facebook θέλει να βοηθήσει τη Gen Z να αντιμετωπίσει την ενήλικη ζωή- Πώς θα το καταφέρει

Τech & Science / Το Facebook θέλει να βοηθήσει τη Gen Z να αντιμετωπίσει την ενήλικη ζωή- Πώς θα το καταφέρει

Το Facebook, που τώρα μετρά 20 χρόνια, έχει χάσει σε δημοτικότητα μεταξύ των εφήβων, αλλά η μητρική του εταιρεία, Meta, έχει παρατηρήσει ότι οι νέοι ενήλικες χρησιμοποιούν τις λειτουργίες κοινότητας της πλατφόρμας, όπως το Facebook Marketplace και τις ομάδες
LIFO NEWSROOM