Χανιά: 67 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε μία ημέρα - Πού αποδίδεται η έξαρση

Χανιά: 67 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε μία ημέρα - Που αποδίδεται η έξαρση Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Σε ιό οφείλεται η έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, που σημειώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα Χανιά.

Σε μία μόνο ημέρα, έφτασαν στο νοσοκομείο Χανιών 67 άτομα με γαστρεντερίτιδα, τα περισσότερα σε νεαρή ηλικία. Ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως η γαστρεντερίτιδα δεν οφείλεται σε κάποια μολυσμένη τροφή ή σε νερό, αλλά σε ιό.

«Τα επτά PCR που κάναμε στο νοσοκομείο έδειξαν πως είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα και οφείλεται στον λεγόμενο νοροϊό», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. Παράλληλα, σημείωσε  πως πρόκειται για «έναν πολύ μεταδοτικό ιό για αυτό και βλέπουμε αυτή τη διασπορά».

«Από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης ήρθαν στο νοσοκομείο 43 συνολικά άτομα με γαστρεντερίτιδα, ενώ από τις 8 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας ήρθαν άλλα 24 άτομα» σημείωσε, ενώ ενημέρωσε πως συνεχίζεται η προσέλευση ατόμων με συμπτώματα, ωστόσο με μειωμένους ρυθμούς.

Το νοσοκομείο Χανίων λαμβάνει μέτρα προστασίας για την ιογενή γαστρεντερίτιδα

Αξίζει να σημειωθεί, πως με απόφαση του κ. Μπέα, το νοσοκομείο προχώρησε στη λήψη μέτρων προστασίας, για την μη διασπορά του νοροϊού μετά την μαζική προσέλευση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου περιορίζεται το επισκεπτήριο ενώ θα υπάρχει μόνο ένας συνοδός σε όποιον ασθενή έχει ανάγκη, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους των κλινικών.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές είναι επικίνδυνες οι συνθήκες για φωτιά

Ελλάδα / Καιρός: Ισχυροί άνεμοι με ριπές μέχρι 90 χλμ την Πέμπτη - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη

Ποιες περιοχές είναι σε «κίτρινο» συναγερμό - Η παρατεταμένη ανομβρία, οι ελάχιστες για την εποχή βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για πυρκαγιές
LIFO NEWSROOM