ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 32χρονος

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 32χρονος Facebook Twitter
0

Η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον άνοιξε ξανά με το Μικρό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά, να κρίνει ομόφωνα, ένοχο τον κατηγορούμενο.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον 32χρονο δράστη, ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, βιασμό κατά φύση και παρά φύση για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ήτον, στο Κολυμπάρι Χανίων, τον Ιούλιο του 2019.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων επέβαλε και σε δεύτερο βαθμό στον 32χρονο τις ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως: ισόβια για την ανθρωποκτονία και 13 χρόνια για τον βιασμό και τρεις μήνες για την οπλοκατοχή.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Παντελής Ζέλιος, είπε: «Τώρα ξεκινά η ανάρρωση αυτής της μεγάλης πληγής για την οικογένεια της Σούζαν Ίτον και πάνω απ’ όλα η κοινωνία σώθηκε μια και καλή από έναν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο».

Με τη σειρά της, η έτερη συνήγορος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή, μετέφερε τις ευχαριστίες των παιδιών και του συζύγου της Σούζαν Ίτον προς τους πολίτες στην Κρήτη, όπως και σε κάθε άνθρωπο που, όπως είπε, βοήθησε να βρεθεί το πτώμα της και να ανοίξει η δικαστική διαδικασία.

Όσο για τη στάση του κατηγορούμενου μέσα στη δικαστική αίθουσα, η δικηγόρος υπογράμμισε ότι υπήρξε «αμετανόητος και προκλητικός» επικαλούμενη παράλληλα και την αναφορά του προέδρου και της εισαγγελέως της έδρας ότι «δεν υπήρξε καμία ηθική μεταστροφή του ανθρώπου αυτού».

Τέλος, για τη δικαστική απόφαση, δήλωσε ότι «τον εντάσσει στους ανθρώπους αυτούς που θα είναι επί μακρόν μέσα στη φυλακή μέχρις ότου συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας που έσπειρε σε δυο μικρά παιδιά που στερούνται τη μητέρα τους και σ’ ένα σύζυγο που έχασε την αγάπη της ζωής του ένα τραγικό μεσημέρι στην Κρήτη».

Ελλάδα
0

ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Συρμός προαστιακού στο Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ελλάδα / Συρμός προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε το αλαλούμ που λίγο έλειψε να προκαλέσει νέο σιδηροδρομικό ατύχημα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός για την πλημμύρα, αθώος για ανθρωποκτονία

Ελλάδα / Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός για την πλημμύρα, αθώος για ανθρωποκτονία

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης για την πλημμύρα στον Ιανό ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
LIFO NEWSROOM