«Βόμβες στο αεροσκάφος, κανείς δεν θα βγει ζωντανός»: Δεκάδες ψεύτικες απειλές σε ινδικές αεροπορικές

«Βόμβες στο αεροσκάφος, κανείς δεν θα βγει ζωντανός»: Δεκάδες ψεύτικες απειλές σε ινδικές αεροπορικές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

«Βόμβες στο αεροσκάφος, κανείς δεν θα βγει ζωντανός, σπεύστε να απομακρυνθείτε»: Δεκάδες ήταν οι παρόμοιες -ψεύτικες- απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη ινδικών αερογραμμών την περασμένη εβδομάδα. 

Εκτροπές πτήσεων, αναγκαστικές προσγειώσεις, ακόμα και η παρέμβαση μαχητικών αεροσκαφών, ήταν το αποτέλεσμα των δεκάδων απειλών. Όλες αφορούσαν σε πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ή πραγματοποιούσαν ήδη ινδικές αεροπορικές εταιρείες, στην Ινδία και στο εξωτερικό.

Όλες οι πτήσεις προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα, ωστόσο το κύμα απειλών προκάλεσε χάος, ενώ απαιτήθηκε και η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να συνοδεύσουν τα αεροπλάνα όπου υποτίθεται πως βρίσκονταν οι βόμβες, ιδίως στον εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας και της Σιγκαπούρης.

«Πολύ αυστηρά μέτρα» θα ληφθούν, προειδοποίησε η ινδική κυβέρνηση και οι αρχές πολιτικής αεροπορίας.

Τουλάχιστον 70 οι συναγερμοί

Το Νέο Δελχί δεν διευκρίνισε πόσες απειλές έγιναν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η εφημερίδα Times of India και το τηλεοπτικό δίκτυο News18 έκαναν λόγο για τουλάχιστον 70 συναγερμούς για βόμβες σε βάρος διεθνών πτήσεων από την 13η Οκτωβρίου.

Μονάχα το Σάββατο καταγράφηκαν 30 συναγερμοί και 20 νέες απειλές στοχοθέτησαν σήμερα διαφορετικές εταιρείες, με το σύνολο να ανέρχεται σε 90.

Η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo επιβεβαίωσε πως απειλές έγιναν σε βάρος έξι από τις πτήσεις της σήμερα.

«Η ασφάλεια και των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε η εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας πως θα λάβει «κάθε αναγκαίο μέτρο προφύλαξης» σε συντονισμό με τις αρχές.

Ο αντίκτυπος των καθυστερήσεων και των εκτροπών των πτήσεων είναι πολύ σημαντικός για τις εταιρείες.

Ένας ανήλικος συνελήφθη από τις αρχές

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ένας ανήλικος, συνελήφθη στην Ινδία, όμως οι απειλές συνεχίστηκαν.

«Όλοι οι υπεύθυνοι για την αναστάτωση θα ταυτοποιηθούν και θα ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας Ραμ Μοχάν Ναϊντού, μετά τη σύλληψη της Τετάρτης.

Στην πλατφόρμα Χ, ένας ανώνυμος λογαριασμός ανεστάλη αφότου δημοσίευσε απειλές βομβιστικών επιθέσεων προς τουλάχιστον 40 πτήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με ένα άρθρο της εφημερίδας Indian Express.

Οι απειλές διατυπώνονταν σε βάρος εταιρειών τόσο ινδικών όσο και διεθνών, ιδίως αμερικανικών και νεοζηλανδικών.

«Βόμβες έχουν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος… Κανείς δεν θα βγει ζωντανός. Σπεύστε να απομακρυνθείτε», μπορούσε να διαβάσει κανείς επανειλημμένως στον λογαριασμό που ανεστάλη, όπως γράφει η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM