Αντιμέτωπη με «μπαράζ» κυβερνοεπιθέσεων η Κύπρος το τελευταίο τριήμερο

Αντιμέτωπη με «μπαράζ» κυβερνοεπιθέσεων η Κύπρος το τελευταίο τριήμερο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash (αρχείου)
0

Η Κύπρος ανακοίνωσε την Κυριακή (20/10) ότι απέτρεψε με επιτυχία μια ψηφιακή επίθεση με στόχο τον αποκλεισμό της πρόσβασης στην κεντρική διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης, την τελευταία σε μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου εναντίον κρατικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της κυπριακής θυγατρικής της ΕΚΟ. 

Το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «μια γρήγορη και συντονισμένη αντίδραση» των αρχών απέτρεψε την επίθεση, σκοπός της οποίας ήταν αποκλειστικά να εμποδίσει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες κυβερνητικές ιστοσελίδες. 

Η κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, ή DDoS, επηρέασε μόνο την κύρια κυβερνητική πύλη gov.cy «για λίγα λεπτά» και κανένας άλλος διαδικτυακός ιστότοπος υπουργείου ή υπηρεσίας δεν επηρεάστηκε. Το υφυπουργείο δεν ανέφερε ποιος βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις ή ποιο μπορεί να ήταν το πιθανό κίνητρο. 

Η επίθεση της Κυριακής ήρθε μετά τη στοχοποίηση των αρχών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, καθώς και του διαχειριστή των δύο αεροδρομίων της νησιωτικής χώρας, της Hermes και της εταιρείας καυσίμων EKO Cyprus Ltd., την Παρασκευή (18/10) και το Σάββατο (19/10). Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όλες αυτές οι επιθέσεις είχαν επίσης αποτύχει και ότι δεν είχαν διαρρεύσει ή παραβιαστεί πληροφορίες πελατών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM