Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε τράπεζες στον Λίβανο - Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε τράπεζες στον Λίβανο - Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους Facebook Twitter
Φωτ. από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο / X
0

Νύχτα τρόμου πέρασαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι στη Βηρυτό, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο με στόχο τραπεζικά παραρτήματα της Al-Qard al-Hassan.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του οικονομικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, ειδικότερα σε χώρους που ανήκουν στην Al-Qard Al-Hassan, προτρέποντας τους κατοίκους της Βηρυτού να εγκαταλείψουν αμέσως τις περιοχές όπου βρίσκονται παραρτήματά της. 

«Κάτοικοι του Λιβάνου, οι IDF (σ.σ. ο ισραηλινός στρατός) θα αρχίσουν να επιτίθενται σε υποδομές που ανήκουν στην ένωση Al-Qard Al-Hassan της Χεζμπολάχ - απομακρυνθείτε αμέσως», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού σε ανακοίνωσή του στο X (πρώην Twitter).

Η Al-Qard al-Hassan, που σύμφωνα με τις ΗΠΑ, χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για τη διαχείριση των οικονομικών της, έχει περισσότερα από 30 υποκαταστήματα σε όλο το Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 15 σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της κεντρικής Βηρυτού και των προαστίων της. «Ο σκοπός αυτού του πλήγματος είναι να στοχεύσει την ικανότητα της Χεζμπολάχ να λειτουργεί οικονομικά τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά και μετά για να ανασυγκροτηθεί και να επανεξοπλιστεί την επόμενη ημέρα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες κάτοικοι της Βηρυτού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μετά το μπαράζ εκρήξεων που ακούστηκαν σε ολόκληρη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, προκειμένου να προστατευτούν. Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο Reuters, ανέφεραν πως είδαν πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται στον αέρα μετά από τουλάχιστον 10 εκρήξεις.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τυχόν θύματα. Σημειώνεται πως δεκάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους και προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ορισμένα σημεία της Βηρυτού, στην προσπάθειά τους να πάνε σε γειτονιές που θεωρούνταν πιο ασφαλείς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM