Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε με υδράργυρο τον σύζυγό της

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε με υδράργυρο τον σύζυγό της Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Η 50χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της, χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μετά την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο, αρνείται όσα της καταλογίζονται. Στο πλευρό της συζύγου του άνδρα που είχε ύποπτες ποσότητες υδράργυρου στα αυτιά του, βρέθηκαν τα παιδιά τους, τα οποία εξετάστηκαν από τον ίδιο ανακριτή καταθέτοντας υπέρ της μητέρας τους.

Τόσο ο εισαγγελέας, όσο και ο ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής της.

Η υπόθεση που «άνοιξε» ξανά μετά από έξι χρόνια

Ο 60χρονος νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε. Στο «Παπανικολάου» οι θεράποντες γιατροί του, εντόπισαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του. Ο άνδρας πήρε εξιτήριο αλλά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έχασε τη ζωή του. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου.

Παρόλα αυτά, οι ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, προβλημάτισαν την ΕΛ.ΑΣ και μετά από εντολή εκταφής της σορού, διεξήχθησαν περισσότερες έρευνες.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα έδειξαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Τα στοιχεία οδήγησαν στη σύζυγό του, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαβέρης για το μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Αύξηση της κυκλοφορίας 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι - Μόνη λύση τα ΜΜΜ

Ελλάδα / Ιαβέρης για το μποτιλιάρισμα στον Κηφισό: Αύξηση της κυκλοφορίας 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι - Μόνη λύση τα ΜΜΜ

«Δεν υπάρχει λύση με μαγικό ραβδί», τόνισε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσπάθειες
LIFO NEWSROOM