Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη αρχαία μνημεία και ιστορία, αλλά τι κάνεις όταν είσαι έφηβος και ψάχνεις κάτι διαφορετικό; Κάτι που δεν είναι απλά άλλη μια φωτογραφία στην Ακρόπολη (όχι ότι είναι κακή, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοούμε). Η απάντηση είναι απλή: Τα μουσεία και τα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας έχουν εξελιχθεί πολύ και πλέον προσφέρουν φανταστικές δραστηριότητες που θα σε κάνουν να δεις την πόλη με άλλο μάτι.

 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις αυτή την περίοδο και ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη σου επίσκεψη σε κάποιο μουσείο να γίνει η αφορμή για να ανακαλύψεις ένα νέο ταλέντο ή πάθος που δεν ήξερες καν ότι είχες.

 

Μουσείο Γουλανδρή

Ήξερες ότι εκτός από μια εκπληκτική συλλογή έργων, έχει και προγράμματα σχεδιασμένα ειδικά για εφήβους; Το Teens and Adults θα δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσεις τη σύγχρονη τέχνη μέσα από δραστηριότητες που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά, οπότε αν είσαι fan της τέχνης ή αν απλά θέλεις να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που κάνει έναν πίνακα ή ένα γλυπτό τόσο ιδιαίτερο, τότε σίγουρα πρέπει να το τσεκάρεις.

 

Ανακάλυψε την Αθήνα αλλιώς: Τα καλύτερα spots με εναλλακτικές δραστηριότητες για εφήβους
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Μετά την ξενάγηση, μπορείς επίσης να πάρεις μέρος σε workshops, όπου θα έχεις την ευκαιρία να εκφραστείς δημιουργικά και να δεις πώς η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και δημιουργικότητα, και πριν το καταλάβεις, θα δημιουργείς τα δικά σου έργα τέχνης!

 

Ellinikon Experience Park

Μπορεί η βιωσιμότητα να είναι κάτι σαν το super hot θέμα της εποχής, αλλά πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μάθεις περισσότερα μέσα από ένα πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο για την ηλικία σου;

 

Ανακάλυψε την Αθήνα αλλιώς: Τα καλύτερα spots με εναλλακτικές δραστηριότητες για εφήβους

 

Στο Αλφαβητάρι της Βιωσιμότητας, που διοργανώνεται στο Experience Park στο Ελληνικό μπορείς να μάθεις με fun τρόπο τι σημαίνει βιωσιμότητα και πώς επηρεάζει τον πλανήτη μας, σε μια διαδραστική εμπειρία που σε κάνει να δεις πώς μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Και επειδή η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο θεωρία, μπορείς να δοκιμάσεις πώς να φτιάξεις πράγματα από ανακυκλώσιμα υλικά και να γίνεις κι εσύ μέρος της αλλαγής.

 

Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο

Αν είσαι sci-fi fan, κάνε οπωσδήποτε μια βόλτα από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πλανητάριο, γιατί εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα μουσείο, αλλά ένα κέντρο γνώσης που θα σε μεταφέρει σε άλλους πλανήτες και άλλες διαστάσεις (κυριολεκτικά!). Αν λοιπόν σε εξιτάρει το διάστημα, τσέκαρε προγράμματα, όπως το «Είμαστε Aστρόσκονη», για την πιο mind-blowing και immersive εμπειρία με 3D εφέ και ιστορίες που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

 

Ανακάλυψε την Αθήνα αλλιώς: Τα καλύτερα spots με εναλλακτικές δραστηριότητες για εφήβους

 

Museum of Illusions

Aν αναζητάς κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο, το Museum of Illusions, γεμάτο οπτικές ψευδαισθήσεις, θα κάνει το μυαλό σου να γυρίζει σε άλλες διαστάσεις. Από δωμάτια που ανατρέπουν την αντίληψή σου για την πραγματικότητα, μέχρι καθρέφτες που σε κάνουν να αμφισβητήσεις ακόμα και την ύπαρξή σου, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Και το καλύτερο; Μπορείς να τραβήξεις τις πιο epic φωτογραφίες για το Instagram, που θα κάνουν όλους τους φίλους σου να αναρωτιούνται πώς το έκανες!

 

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει τόσο πολλές δραστηριότητες για εφήβους που δεν θα ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Μπορείς, για παράδειγμα, να συμμετέχεις σε προγράμματα που συνδυάζουν τέχνη και τεχνολογία, όπως το Ηχοτοπία ή να πάρεις μέρος σε εργαστήρια 3D Printing και να δημιουργήσεις το δικό σου έργο τέχνης. Ενημερωτικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα προγράμματα για βιώσιμη τέχνη, χρησιμοποιώντας υλικά που προέρχονται από ανακυκλώσιμες πηγές. 

 

Ανακάλυψε την Αθήνα αλλιώς: Τα καλύτερα spots με εναλλακτικές δραστηριότητες για εφήβους
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Κι αν πάλι είσαι περισσότερο αθλητικός τύπος, εδώ θα βρεις επίσης ομαδικά αθλήματα με μπάλα ή ακόμα και προγράμματα χορού (Let’s Dance) που σου δίνουν την ευκαιρία να κινηθείς, να διασκεδάσεις και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου.

 

Μουσείο Ηρακλειδών

Αν είσαι nerd για την επιστήμη ή απλά θέλεις να μάθεις κάτι καινούργιο με έναν cool τρόπο, το Μουσείο Ηρακλειδών είναι the place to be. Δοκίμασε το πρόγραμμα Lyceum για να μάθεις πώς η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνολογία και τις επιστήμες, δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούργιο.

 

Με δραστηριότητες που επικεντρώνονται σε θέματα όπως η φυσική, τα μαθηματικά και η μηχανική, θα έχεις την ευκαιρία να δεις πώς αυτά τα πεδία επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εκπληκτικά καλλιτεχνικά έργα. 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός