Ηλεκτρικό ρεύμα: «Οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο»

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Την ώρα που οι καταναλωτές αναζητούν την φθηνότερη λύση για το ηλεκτρικό ρεύμα δεν πρόκειται να καταργηθεί, τουλάχιστον το αμέσως επόμενο διάστημα, το πράσινο τιμολόγιο.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης, «το πράσινο τιμολόγιο παραμένει ως ένα θεμελιώδες τιμολόγιο. Αυτό, που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα παροχής στους νέους πελάτες. Αυτό είναι θεσμική ανάγκη για λόγους ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ωστόσο, επειδή είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές τιμολόγιο, δε θα υπάρχει καμία ή σχεδόν καμία εταιρεία, που να το καταργήσει, γιατί το θέλουν πάρα πολλοί πελάτες».

Την ίδια ώρα στελέχη του ΥΠΕΝ τονίζουν ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος πέφτουν και οι πολίτες δείχνουν να προτιμούν τα σταθερά τιμολόγια. «Οι τιμές στη λιανική στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δείχνουν δύο διαφορετικές χρονοσειρές, από δυο διαφορετικές πηγές», σημειώνεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Οι τιμές στη λιανική στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» Facebook Twitter

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι λογαριασμοί θα είναι παγίως φθηνότεροι το φθινόπωρο και την άνοιξη, θα ανεβαίνουν το καλοκαίρι και θα ξαναπέφτουν. «Συνολικά θα υπάρχει μια πτώση που όσο προστίθεται οι Ανανεώσιμες Πηγές θα πέφτει. Προβλέπω κατάρρευση στις τιμές του αερίου, σταδιακά αυτήν τη χρονιά», κατέληξε.

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM