Εκλογές ΗΠΑ: Ισοπαλία Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ στη νέα δημοσκόπηση των ΝΥΤ

Εκλογές ΗΠΑ: Ισοπαλία Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ στη νέα δημοσκόπηση των ΝΥΤ Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το debate μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ στη Φιλαδέλφεια / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, με την τελευταία δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College να καταδεικνύει το μέγεθος του διχασμού στις ΗΠΑ, καθώς οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι συγκεντρώνουν 48% έκαστος.

Η δημοσκοπική ισοπαλία των δύο υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ που καταγράφετεαι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών κι ενόσω εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, δεν είναι ενθαρρυντικό για την Κάμαλα Χάρις και τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι προσδοκούσαν ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα κατάφερνε να οικοδομήσει ένα ισχυρό προβάδισμα που πιθανώς να επηρέαζε τις κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, τη Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν ουσιαστικά ισόπαλοι ακόμη και μετά από τρεις από τους πιο ταραχώδεις μήνες στην πρόσφατη αμερικανική πολιτική ιστορία. Ένα «ηλεκτρισμένο» debate, δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ, δεκάδες συγκεντρώσεις σε επτά αμφίροπες πολιτείες των ΗΠΑ και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για διαφημίσεις φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εξαιρετικά οριακή προεδρική κούρσα.

Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College στις αρχές Οκτωβρίου για τις αμερικανικές εκλογές, τα ποσοστά της Χάρις παρουσιάσουν μικρή υποχώρηση - χάνοντας το ισχνό προβάδισμα έναντι του Τραμπ, που βρισκόταν στα όρια του στατιστικού λάθους. 

Αν και η δημοσκόπηση των New York Times/Siena College σκιαγραφεί την πρόθεση ψήφου, οι αμερικανικές εκλογές θα κριθούν στις επτά πολιτείες όπου η Χάρις και ο Τραμπ έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των πόρων τους. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε αυτές τις πολιτείες -Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν- καταγράφουν εξίσου οριακά ποσοστά μεταξύ των δύο υποψηφίων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος αναγνώρισε τις «οδυνηρές πτυχές» του αποικιακού παρελθόντος της Βρετανίας, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος αναγνώρισε τις «οδυνηρές πτυχές» του αποικιακού παρελθόντος της Βρετανίας, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη

Η ομιλία του Κάρολου στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Κοινοπολιτείας - Πίεση για οικονομικές αποζημιώσεις από χώρες της Καραϊβικής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικου κόμματος DEM στην Άγκυρα

Διεθνή / Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος DEM στην Άγκυρα

Μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, την οποία οι αρχές απέδωσαν στο ΡΚΚ και ενώ άνοιξε ξανά το θέμα των Κουρδων και του Οτσαλάν, άγνωστοι έσπασαν την είσοδο των γραφείων του DEM Parti στην Άγκυρα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ