powered-by-patron

Μέσα στα χωράφια μπλε αγαύης, στα υψίπεδα της επαρχίας Jalisco του Μεξικού, οι έμπειροι Jimadores αναζητούν τις Weber Blue Agave με την καλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η αποστολή τους δεν είναι εύκολη: η αγαύη ωριμάζει αργά, χρειάζεται περίπου 5-7 χρόνια. Είναι όμως αυτή η επίμονη αναζήτηση που δίνει στην τεκίλα Patrόn τη μοναδική γεύση της από 100% Weber μπλε αγαύη, που μαζί με το νερό και τη μαγιά δημιουργούν ένα premium αρωματικό απόσταγμα κορυφαίο στον κόσμο. 

Όλα ξεκίνησαν το 1989, όταν ο Martin Crowley επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Μεξικό, φέρνοντας ως δώρο στον φίλο του John Paul DeJoria ένα μπουκάλι τεκίλα. Η αγνή, εκλεπτυσμένη γεύση της εντυπωσίασε τον DeJoria και οι δυο επιχειρηματίες ταξίδεψαν στο Μεξικό προς αναζήτησή της. Εκεί, συνάντησαν τον βετεράνο της τοπικής βιομηχανίας της τεκίλας  Francisco Alcaraz, ο οποίος τους οδήγησε σε μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση που έφτιαχνε τεκίλα με την παραδοσιακή τεχνική αιώνων Tahona.

Σύμφωνα με αυτήν, η καρδιά της αγαύης, η piña, ψήνεται σε μικρούς τουβλόφουρνους και συνθλίβεται με πετρόμυλο (tahona) και μετά με βιομηχανικούς κυλίνδρους. Οι δυο άντρες ήξεραν τότε ότι είχαν στα χέρια τους έναν ακατέργαστο θησαυρό. Έναν θησαυρό που έπρεπε να μοιραστούν με τον κόσμο. Μπορεί να μην είχαν ανακαλύψει την τεκίλα, αλλά είχαν μόλις βρει το μυστικό για να την τελειοποιήσουν.

Καταλαβαίνοντας ότι το κλειδί της μοναδικής γεύσης βρισκόταν στη διαδικασία ζύμωσης και απόσταξης, ίδρυσαν τη δική τους Hacienda Patrόn, όπου μέχρι σήμερα η Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο παράγεται με την ίδια φροντίδα σε μικρές, προσεγμένες στη λεπτομέρεια παρτίδες.

Φώτο.: Hacienda Patrόn

Φυσικά, η premium ταυτότητα της Patrόn δεν θα ολοκληρωνόταν χωρίς τη μοναδική συσκευασία της. Όταν έχει περάσει όσο χρόνο απαιτείται στα πολύτιμα δρύινα βαρέλια παλαίωσης, η τεκίλα τοποθετείται στα iconic μπουκάλια από φυσητό γυαλί που αριθμούνται στο χέρι και κλείνουν με φυσικό, πορτογαλικό φελλό σε σχήμα σφαίρας που διατηρεί τα αρώματά της αναλλοίωτα.

Με την κομψή συσκευασία και την εκλεπτυσμένη γεύση της, η super premium τεκίλα Patrόn συστήθηκε στον κόσμο το 1989 και έγινε γρήγορα η κορυφαία στην κατηγορία της, κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η άριστη πρώτη ύλη, η χειροποίητη διαδικασία παραγωγής και το πάθος των ανθρώπων της δημιούργησαν μια αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας, η οποία κρατά την Patrόn στο Νο1 μέχρι και σήμερα.

Η ιστορία της super premium tequila Patrόn
Φώτο.: Οι τρεις βασικές εκδοχές της super premium tequila Patrόn: Silver, Reposado και Añejo.
 

H super premium tequila Patrόn κυκλοφορεί σε τρεις βασικές εκδοχές .Τη Silver, που είναι διαφανής, απαλή και γλυκιά, με αρώματα φρούτων και πιπεράτη επίγευση, τη Reposado, που έχει παλαιωθεί για τουλάχιστον 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια του ουίσκι με αρώματα φρέσκιας αγαύης, βελανιδιάς και επίγευση λουλουδιών και βανίλιας, και την Añejo, που χρειάζεται τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση σε δρύινα βαρέλια από τη Γαλλία και αναδίδει γεύσεις σταφίδας, καραμέλας και βανίλιας. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια της Patrόn είναι η «prestige» τετραπλής απόσταξης τεκίλα El Cielo, που έγινε αμέσως η αγαπημένη της VIP party σκηνής.

Με τόνικ, σε κλασικά tequila cocktails όπως η Margarita και η Paloma ή σκέτη με λίγο πάγο ώστε να αναδεικνύονται ατόφια όλα τα αρώματά της, η super premium tequila Patrόn κρύβει σε κάθε γουλιά όλη την ιστορία της επιτυχίας της.
 
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ