Aν είσαι από αυτούς που στραβώνουν στο άκουσμα και μόνο της λέξης «πατσάς», έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις. Αν, απ’ την άλλη, ανήκεις σε εκείνους τους φανατικούς αυτού του ιδιαίτερου εδέσματος και κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία μέχρι να βρεις την εκδοχή που θα σε συγκινήσει περισσότερο, τότε μόλις βρήκες τον χώρο όπου θα ξεχειμωνιάσεις.

 

Η ιστορική Ήπειρος στη Βαρβάκειο Αγορά βρίσκεται πλέον στα χέρια μιας ομάδας που έχει αποδείξει την αξία της με το θρυλικό Ψάριστον και το vintage Γίδι. Ο σεφ Βασίλης Ακρίβος ανέλαβε ένα στοίχημα και το κέρδισε, φέρνοντας old school πιάτα στην καθημερινότητα όχι μόνο των παλιών –που κάτι παραπάνω γνωρίζουν για την ευεργετική γεύση τους– αλλά και των νέων που ψάχνονται και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο παλιός είναι πάντα αλλιώς.

 

Οινομαγειρείον Ήπειρος

 

Βάλε σε όλα αυτά και την υπογραφή ποιότητας που πάει μαζί με το όνομα του σεφ αλλά και την cult περιοχή όπου σε υποδέχεται αυτή η ταβέρνα για να ζεστάνει την ψυχή σου με την εκπληκτική γιδόσουπα, τα παραδοσιακά μαγειρευτά, τις συνταγές θαλασσινών και, φυσικά, με όλα όσα δημιουργούνται ολόφρεσκα με βάση την εποχή, τα αγνά υλικά και το κέφι του μάγειρα.

 

Γιατί η ομάδα αυτή φέρνει πρώτα το κέφι της και σε αυτόν τον χώρο που ανέλαβε από το προηγούμενο καλοκαίρι και πολύ σύντομα τον εξέλιξε σε στέκι για λογιών λογιών παρέες. Ανοιχτή απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, η Ήπειρος σερβίρει αχνιστό φαγάκι –έτσι όπως το θυμόμαστε ως αίσθηση από το παρελθόν– για lunch breakers, πεινασμένους εργαζόμενους, χαρούμενους φοιτητές ή ξενύχτηδες που κάνουν εδώ την τελευταία στάση τους. Μια στάση που γίνεται ταυτόχρονα και στάση ζωής – αυτή δεν είναι εξάλλου η ουσία της γεύσης;

 

Φιλοποίμενος 4, Βαρβάκειος Αγορά 210 3240773 

Social: epirus_tavern

Οδηγός Γεύσης