Έτοιμα προς ενοικίαση τα πρώτα 40 νησιά στην Ελλάδα.

Έτοιμα προς ενοικίαση τα πρώτα 40 νησιά στην Ελλάδα. Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ετοιμάσει μία λίστα με 40 ακατοίκητα νησιά και νησίδες τα οποία θα ενοικιάσει για διάστημα έως 50 έτη σε επενδυτές. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ταπραντζή, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ταμείου, έχουν βρεθεί οι σχετικές τοποθεσίες οι οποίες «είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν ανεπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Στο Ταμείο έχει ανατεθεί η προσπάθεια εύρεσης €50 δις από περιουσία του κράτους, μέχρι το 2020 στα πλαίσια της οικονομικής βοήθεια που λαμβάνει η χώρα.

Η λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει νησιά και νησίδες, με έκταση από 500 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα υψηλών προδιαγραφών, με μισθωτήρια διάρκεια 30 έως 50 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, θα πρέπει να περάσει νόμος ο οποίος θα επιτρέπει τη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτους και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών που απαιτούνται.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει αντλήσει μόλις €1,8 δις από το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο Πρόεδρος του Ταμείου Τάκης Αθανασόπουλος, χαρακτήρισε εφικτό το στόχο των €19 δις μέχρι το 2015, υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα στη χώρα θα είναι το κατάλληλο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ