Στα πλαίσια της αποστολής του να δημιουργεί και να προάγει συνεργασίες, το House of Shila διοργανώνει μια σειρά γαστρονομικών συναντήσεων με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργικότητα, προσκαλώντας την τοπική κοινότητα να δοκιμάσει εκλεκτά και προσεκτικά μελετημένα γεύματα και να δημιουργήσει δεσμούς μέσα από το φαγητό.
Το HOS προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει ξανά τη χορτοφαγική κουζίνα, συνδυάζοντας τη γαλλική φινέτσα με μεσογειακές γεύσεις, καθώς η chef Justine Pruvot από τη Μασσαλία αναλαμβάνει το brunch του Mona, στον χώρο του στο κέντρο της Αθήνας, στο Ψυρρή.
Τo Cafe Society είναι ένα pop-up κοινωνικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους προσκεκλημένους chef και κοινό σκοπό την ανακάλυψη νέων γαστρονομικών εμπειριών, έμπνευσης και δημιουργικότητας.
Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2025, κάθε Πέμπτη έως Κυριακή, η chef Justine Pruvot θα βρίσκεται στο χώρο του Mona ετοιμάζοντας à la carte πιάτα brunch που συνδυάζουν γεύσεις από την μεσογειακή και την γαλλική κουζίνα.
Η Justine θα δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο μενού με υλικά φυτικής προέλευσης, που αναδεικνύει τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην απλότητα, τη θρεπτικότητα και την επιστροφή στις ρίζες μας. “Η μαγειρική μου βασίζεται σε φυτικά προϊόντα, οι συνταγές μου είναι γεμάτες χρώμα και ποίηση. Θέλω τα πιάτα μου να μοιάζουν με μικρές ζωγραφιές. Και επειδή φυσικά ακολουθώ την εποχικότητα ανανεώνονται συνεχώς”.
Μεγαλωμένη στη γαλλική εξοχή, οι γευστικοί συνδυασμοί της Justine αποτυπώνουν τη μακρά μαγειρική της εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει συνεργασίες με διάσημα εστιατόρια, όπως το Le Mermoz στο Παρίσι, το Elsa στο Μονακό με αστέρι Michelin, το Le Chardon στην Αρλ και το Mercato στη Μασσαλία, καθώς και την εκπαίδευσή της σε τεχνικές ζύμωσης από τα ταξίδια της στην Ασία.
Το ταλέντο της Justine δεν εξαντλείται στη μαγειρική, επεκτείνεται στις χειροποίητες κεραμικές κατασκευές, τα αντικείμενα σερβιρίσματος και τις ποδιές με τη δική της επωνυμία, Touillet. Αντικείμενα της συλλογής Touillet θα κοσμούν το τραπέζι στη διάρκεια των Lunch Sessions και οι καλεσμένοι θα μπορούν να τα δουν από κοντά και να τα αγοράσουν.
Η πρόσβαση στο Cafe Society είναι ανοιχτή για τα μέλη του HOS, τους ντόπιους λάτρεις του φαγητού και τους διεθνείς επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν και pop-up εμφανίσεις προσκεκλημένων DJ, live vinyl sets και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του brunch τα Σαββατοκύριακα.
Για τη συνοδεία του μενού, το Mona προτείνει μια επιλεγμένη ποικιλία φυσικών κρασιών από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα.
Το Cafe Society είναι μια δημιουργική προσθήκη στις πρωτοβουλίες του House of Shila, με καταξιωμένους chef να δημιουργούν τα πιάτα τους σε ένα συνεργατικό και πολυδιάστατο περιβάλλον. «Πιστεύουμε στη νέα κουλτούρα της νομαδικής κουζίνας όπου η μαγειρική σκέψη και τεχνική έρχεται σε οργανική σύνδεση με την παράδοση, τα υλικά και τις γεύσεις του τόπου και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία στο κοινό της Αθήνας», λέει η ομάδα του House of Shila.
Αυτή η νέα γαστρονομική πρόταση στην πόλη συνεχίζει την παράδοση των αγαπημένων Supper Club Series του Mona, με διάσημους chef από όλο τον κόσμο να μαγειρεύουν στην κουζίνα του Mona βοηθούμενοι από την έμπειρη ομάδα του MINU ATHENS αναδεικνύοντας το εκλεκτο φαγητό και τη δημιουργική έκφραση.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
23 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου 2025
Πέμπτη – Κυριακή
13.00 – 18.00
Drinks μέχρι τις 20.00
ΧΩΡΟΣ
Living Room, Mona Athens
Κακουργοδικείου 4, Ψυρρή, Αθήνα
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Κρατήσεις Μελών House of Shila μέσω email: [email protected]
AITHΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ εδώ
Λίγα λόγια για την Justine Pruvot
Η Justine εργάστηκε για μια δεκαετία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης προτού αφοσιωθεί στον κόσμο της μαγειρικής. Σπούδασε μαγειρική στη σχολή Ferrandi του Παρισιού και εξέλιξε το ταλέντο της δίπλα σε διάσημους σεφ και εστιατόρια: την Manon Fleury στο Le Mermoz (Παρίσι), στο Elsa (Μονακό) με αστέρι Michelin, την Alexia Duchêne στο Datcha (Παρίσι) και την Alcidia Vulbeau στο Bonne Aventure (Σαιν-Ουέν) ως δεύτερη στην ιεραρχία. Το 2021, η Justine ανέλαβε θέση chef στο Le Chardon της Αρλ και αργότερα έγινε head chef στην κουζίνα του Mercato, βάζοντας τη σφραγίδα της με απλά χορτοφαγικά πιάτα και εκλεκτά κρασιά. Έχει επίσης τη δική της επωνυμία με προϊόντα και είδη σερβιρίσματος, την Touillet, η συλλογή της οποίας περιλαμβάνει χειροποίητα κεραμικά περιορισμένης έκδοσης και αντικείμενα art de la table από συνεργαζόμενους δημιουργούς. Είναι πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης Bondir.e Cheffes Collective που αγωνίζεται για την εξάλειψη της σεξιστικής και σωματικής βίας στον κλάδο της εστίασης.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0