Καναδάς: Οπαδοί γιουχάρουν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο μετά τους δασμούς Τραμπ

Καναδάς: Οπαδοί γιουχάρουν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο μετά τους δασμούς Τραμπ Facebook Twitter
0

Οπαδοί του χόκεϊ στον Καναδά αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ καθώς μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ περί επιβολής δασμών.

Λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στον Καναδά, οι οπαδοί του χόκεϊ στην πρωτεύουσα Οτάβα αποδοκίμασαν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, όταν ακούστηκε στην έναρξη αγώνα του NHL, του Εθνικού Πρωταθλήματος Χόκεϊ εναντίον μιας φιλοξενούμενης ομάδας των ΗΠΑ.

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια αγώνα του NBA μεταξύ των Τορόντο Ράπτορς και των Λος Άντζελες Κλίπερς, συνέβη το ίδιο. 

Το γεγονός είναι ασυνήθιστο για οπαδούς χόκεϊ και μπάσκετ και θεωρείται είναι ένα σαφές σημάδι της βαθιάς απογοήτευσης των Καναδών για την κίνηση του Τραμπ να χτυπήσει τον πλησιέστερο σύμμαχό του με τιμωρητικούς φόρους, που απειλούν να πυροδοτήσουν έναν άνευ προηγουμένου εμπορικό πόλεμο στη βορειοαμερικανική ήπειρο.

Οι δασμοί 25% που επέβαλε ο Τραμπ σε όλες τις καναδικές εισαγωγές στις ΗΠΑ - με χαμηλότερο φόρο 10% στην ενέργεια - πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Τρίτη. Και έρχονται καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ διπλασιάζει την ώθησή του -δεν απορρίπτεται πλέον ως "πλάκα" - να ενταχθεί ο Καναδάς στην Αμερική και να γίνει η 51η πολιτεία.

Ενώ πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι δασμοί θα αυξήσουν επίσης το κόστος για τους Αμερικανούς σε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, από το φυσικό αέριο μέχρι τα παντοπωλεία, ο Καναδάς είναι ο πιο εκτεθειμένος εμπορικός εταίρος. Εάν διαρκέσουν για μήνες, η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε οδυνηρή οικονομική ύφεση.

Ο θυμός δημιουργεί - και μαζί του, μια επιθυμία για αντιπολίτευση που έχει απηχήσει οι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα των 40 εκατομμυρίων.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: «Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα ψέμα»

Διεθνή / Politico: «Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα ψέμα»

Η Μεσογειακή Διατροφή, αν και παγκοσμίως διάσημη, έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και εμπορίου σύμφωνα με το Politico, το οποίο αποκαλύπτει πώς η αρχική της έννοια διαστρεβλώθηκε, δημιουργώντας έναν μύθο με οικονομικές και διατροφικές επιπτώσεις
LIFO NEWSROOM
Bill Gates: Έκανα ό,τι μπορούσα για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον HIV στη συνάντηση με τον Τραμπ

Διεθνή / Bill Gates: Έκανα ό,τι μπορούσα για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον HIV στη συνάντηση με τον Τραμπ

«Είχα την προσοχή του για τρεις ώρες. Ήταν ευγενικός και προσιτός. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι που θα τον πιέσουν να περικόψει τη χρηματοδότηση για το HIV, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα», δήλωσε ο Gates
LIFO NEWSROOM
Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM