Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» σε αυτό εδώ το mega post.
Η Νίκη Μηταρέα αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το αυθεντικό παραδοσιακό έδεσμα των κρητικών γάμων.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ινδικό εστιατόριο Royal Indian Chef ανοίγει την κουζίνα του και μας μυεί στα μυστικά της.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όσο και αν προσπάθησαν να δημιουργήσουν gourmet εκδοχές της, η φασολάδα παρέμεινε ταπεινή, αυθεντική και παραδοσιακή. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μυστικό της επιτυχίας της, η απλότητα και η δύναμη της γεύσης.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Όταν δίνονται οι καλύτερες συνταγές για μεζέδες που καίνε, η επιστήμη –που εξηγεί γιατί αγαπάμε τις γεύσεις που μας προκαλούν πόνο– πάει περίπατο.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπήκαμε στην κουζίνα της «Ακρόπολης της ελληνικής εστίασης» -όπως αποκαλεί ο Βασίλης Ακριβός το εμβληματικό οινομαγειρείο που ανανέωσε πρόσφατα- και ζητήσαμε να μάθουμε τα μυστικά για τις πιο νόστιμες ελληνικές σούπες του χειμώνα. Μαγείρεψε για μας ούτε μία, ούτε δύο αλλά έντεκα διαφορετικές συνταγές.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλασαρισμένα στο τηγάνι και σε δύο διαφορετικές σαλάτες, εκπλήσσουν με τη νοστιμιά και την απλότητά τους.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια ταβέρνα με ιστορία πενήντα χρόνων, που πήρε το όνομά της από το βραστό που σέρβιρε στους πελάτες της, μας δίνει τρεις συνταγές για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα από τα πιο όμορφα φθινοπωρινά φρούτα, ο λαμπερός λωτός, φαίνεται να κερδίζει σταθερά την προτίμησή μας και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι τον απολαμβάνουμε ωμό ή σε σαλάτες.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ