Αύξηση κατά 164% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του Υγραερίου Κίνησης

Αύξηση κατά 164% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του Υγραερίου Κίνησης Facebook Twitter
1

Αύξηση κατά 164% έρχεται στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του Υγραερίου Κίνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ημερησίας».

Το υγραέριο, στο οποίο είχαν καταφύγει πάνω από 55.000 Έλληνες ιδιοκτήτες Ι.Χ. για να κινήσουν πιο οικονομικά τα οχήματά τους, θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 1,15€ - 1,25€ το λίτρο, αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, το υγραέριο θα είναι φθηνότερο κατά 0,20€ με 0,40€ σε σχέση με το πετρέλαιο, κάτι που θα κάνει ασύμφορη τη μετατροπή, καθώς το υγραέριο «καίγεται» πιο γρήγορα από τη βενζίνη.

«Από την άλλη μεριά τα συνεργεία (εξουσιοδοτημένα και μη) είχαν βρει διέξοδο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης και αν τελικά αυξηθεί η τιμή διάθεσης του συγκεκριμένου καυσίμου τότε θα «παγώσουν» οι τοποθετήσεις δημιουργώντας ένα νέο γύρο λουκέτων και απολύσεων».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι που θα έμενε ανεκμετάλευτο! Στην πραγματικότητα βέβαια περίμενα πως θα το κάνανε λίγο αργότερα, όταν θα ήτανε ακόμη περισσότερα τα οχήματα με αέριο. Δεν κρατήθηκαν ομως, σαν τον κακό ανεκδοτά που αρχίζει και γελαέι με το που ξεκινά το ανέκδοτο.