Τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει Τσικνοπέμπτης, υπενθύμισε με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (EEKE).
Η παράδοση του ψησίματος κρεατικών αυτή την ημέρα έχει συχνά συνοδευτεί από απρόοπτα, καθώς τα λάθη που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια της παρασκευής του φαγητού, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε περιστατικά, όπως η τροφική δηλητηρίαση. Για εκείνους που θα ψήσουν στο σπίτι, αλλά και γενικότερα, για όσους θα περάσουν χρόνο στις κουζίνες για να προετοιμάσουν ποικιλίες των πιάτων της Τσικνοπέμπτης, ο ΕΦΕΤ έχει μοιραστεί 7 βασικές συμβουλές, για να σιγουρευτούν, ότι το κρέας είναι σωστά ψημένο.
Οι συμβουλές ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.