Στην καρδιά του Πειραιά κατέφθασε πριν από λίγο καιρό το Zýme, φέρνοντας έναν αέρα ιταλικής φινέτσας μέσα από ένα concept απλό και άκρως εθιστικό: spritz & focaccia.

 

Αν, μάλιστα, σκεφτείς ότι το νέο αυτό εγχείρημα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του project manager Λευτέρη Σουχαΐμπ (γνωστού από επιτυχημένα projects όπως το Darling στον Πειραιά και ο Φοίνικας στο Χαϊδάρι) με τον Γιώργο Ιωάννου, έναν δεξιοτέχνη της ζύμης με βαθιά γνώση τόσο της ελληνικής όσο και της ιταλικής αρτοποιίας, μπορείς να καταλάβεις γιατί έχει ήδη γίνει talk of the town.

 

Zýme: Ήρθε η στιγμή να μάθεις τι σημαίνει ζυμο-spritzeria

 

Το Zýme λειτουργεί από νωρίς το πρωί ως ένα αυθεντικό ιταλικό bakery με ολόφρεσκα panzerotti, focaccia και πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές αλλά και με ένα πλούσιο brunch που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάχου και συνδυάζει τη street λογική με την εστιατορική ποιότητα. Δεν λείπει φυσικά ο εκλεκτός καφές από την Area 51, ενώ η φιλοσοφία του καταστήματος βασίζεται στο zero food waste, με ό,τι περισσεύει από το πρωινό να μετατρέπεται σε νόστιμα cicchetti – αυτά τα μικρά σνακ που συνοδεύουν ιδανικά τα aperitivo.

 

Το απόγευμα το Zýme μεταμορφώνεται σε spritzeria, με τον Γιάννη Ζοχιό να δημιουργεί δροσιστικά spritz, από τα κλασικά Aperol και Campari μέχρι πιο ιδιαίτερες παραλλαγές. Σε ένα απόλυτο street food pairing θα συνδυάσεις μαζί με το ποτό σου απολαυστική φοκάτσια σε διαφορετικές συνταγές. Από ελαφριές επιλογές όπως ντομάτα-μοτσαρέλα μέχρι πιο γκουρμέ συνδυασμούς, οι προτάσεις είναι η μία καλύτερη από την άλλη και ταιριάζουν τέλεια στην after office βόλτα που θέλεις κάτι να τσιμπήσεις μαζί με ένα δροσιστικό ποτό.

 

Zýme: Ήρθε η στιγμή να μάθεις τι σημαίνει ζυμο-spritzeria

 

Το ιστορικό κτίριο του 1847 που στεγάζει το Zýme έχει μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μια μοντέρνα άποψη περί φιλοξενίας, έτσι μπορείς να απολαμβάνεις την εμπειρία του aperitivo με θέα τη θάλασσα έτσι όπως δεν τη έχεις ζήσει μέχρι τώρα.

 

Το Zýme αποδεικνύει πως υπάρχει πάντα χώρος για ιδέες που κάνουν τη διαφορά στη γευστική ταυτότητα της Αθήνας και πως μια τέτοια ιδέα δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη για να είναι απολαυστική. Εδώ έρχεσαι για την ατμόσφαιρα, το χαλαρό vibe και το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι σε ένα μικρό, urban spot της Ιταλίας μόλις λίγα βήματα από τη θάλασσα και βρίσκεις αυτό ακριβώς που θέλεις: ένα γευστικό, casual pairing που σε χαλαρώνει.

 

Δραγάτση 10, Πειραιάς, 210 4133903 

Social: zyme_zymospritzeria

Οδηγός Γεύσης