Ήταν από εκείνες τις βραδιές που γράφουν… γαστρονομική ιστορία! Υπερβολή; Ναι, αλλά δεν ήταν και μια γλυκιά υπερβολή να συνδυαστούν διακεκριμένες σαμπάνιες με ζουμερά, σέξι street food πιάτα; Με πίτσες, μπέργκερ, σουβλάκια… Που; Στο Rick’s στην Κηφισιά. 

 

Ο λόγος για το πρώτο Punk Champagne event, τη νέα έμπνευση του Κίμωνα Φραγκάκη, που πάντρεψε φαινομενικά αταίριαστα κρασιά και φαγητά, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε: Ζεστό ποπκόρν με βούτυρο τρούφας, γκρατιναρισμένα στρείδια Ροκφέλερ, λεπτή Ιταλική pinsa pepperoni, σαλάτα Caesar’s, σουβλάκι με «γύρο» από wagyu A9, επικά burgers με coleslaw, τραγανές τηγανητές πατάτες, ακόμα και donuts με φρέσκες φράουλες, βγήκαν από την κουζίνα του Δημήτρη Σταμούδη. 

 

Και με τη βοήθεια του Νεκτάριου Ντάλλα, Chief Operating Officer της S-One Hospitality και του head sommelier Μπέσι Χάμζα, τα πιάτα συνδυάστηκαν με διαφορετικές σαμπάνιες που με την οξύτητα και τον αφρισμό τους έπαιξαν “acid jazz” με τη γενναιόδωρη νοστιμιά τους. Διότι, μια σοβαρή brut σαμπάνια πάει με όλα. Άλλωστε, όπως είπε στους aficionados της βραδιάς και ο Κίμων Φραγκάκης: «H σαμπάνια είναι το κρασί της χαράς της ζωής! Γιατί να είναι καθωσπρέπει;».

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Άνταμ Κοντοβάς, Ηρώ Όρρη - Μπλάτσιου.

 

Ανοίχτηκαν, διαδοχικά: Η Perrier-Jouët στην πολύτιμη art nouveau φιάλη της, η Taittinger, μια από τις λίγες μεγάλες σαμπάνιες που ανήκουν ακόμα στην ίδια -ομώνυμη- οικογένεια, η κλασική Louis Roederer με τη χαρακτηριστική διάρκεια στο στόμα, η ολοκαίνουρια Apanage Brut 1874 της Pommery, και η Deutz classic, μια non-vintage σαμπάνια που θα περνούσες εύκολα για vintage.

 

Μπορεί στο Rick’s να απολαύσαμε την πίτσα ή το σουβλάκι μας -ανερυθρίαστα- με τα χέρια, όμως οι σαμπάνιες που δοκιμάσαμε απαιτούσαν τα κατάλληλα ποτήρια: Η Riedel, ο εμβληματικότερος κατασκευαστής κρυστάλλινων ποτηριών κρασιού διεθνώς, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Punk Champagne παρέχοντας στη γευσιγνωσία τα ειδικά ποτήρια σαμπάνιας Veritas, Veloce και Performance.

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Πίτσα πεπερόνι.

 

Το μόνο που δεν σερβιρίστηκε σε ποτήρι σαμπάνιας, ήταν το νερό. Τη βραδιά πλαισίωσε ένα νέο premium ελληνικό προϊόν, το μ. artisan water στην ήπια εκδοχή του και φυσικά στην ανθρακούχα, σπινθηροβόλα μορφή του που το καθιστά… τη σαμπάνια των νερών. Ναι, είναι λογικό να στρεφόμαστε στη Γαλλία όταν θέλουμε να απολαύσουμε τους σημαντικότερους αφρώδεις οίνους. Όμως όταν μιλάμε για καθαρό και τέλεια ισορροπημένο μεταλλικό νερό, δεν χρειάζεται να βγούμε εκτός συνόρων. 

 

Μπροστά στο εστιατόριο Rick’s, δέσποζε, καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς το συλλεκτικό DEFENDER 75th edition, με το πορτ-μπαγκάζ του γεμάτο με κιβώτια σαμπάνιας. Το μυθικό αυτό 4Χ4 της οικογένειας Land Rover είναι ένα ultra premium όχημα, αλλά στο DNA του δεν έχει τίποτε το «δήθεν» ή το καθωσπρέπει. Αντίθετα, αποπνέει περιπέτεια και ανατρεπτική διάθεση που -χωρίς να θυσιάζει την κορυφαία ασφάλεια- φέρνει τον οδηγό σε απάτητα μονοπάτια και σε νέες εμπειρίες. Ακόμα και αν αυτές είναι να συνδυάσει την αγαπημένη του σαμπάνια με… σουβλάκι.

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Η σαμπάνια Taittinger.

 

Το Rick's είναι ένα ζεστό αμερικανικό steak house στην Κηφισιά, με κόκκινους δερμάτινους καναπέδες, live μουσική και αύρα άλλης εποχής. Για την ανατρεπτική βραδιά Punk Champagne το εστιατόριο είχε φωτιστεί ατμοσφαιρικά, είχε στολιστεί με τα χειροποίητα illustrations των @artisansgr δια χειρός Vladimir Radibratovic πάνω από το τζάκι, και στα πλήκτρα και στο μικρόφωνο, ο κρούνερ - ρόκερ Μάνος Αθανασιάδης, έντυνε μουσικά της ατμόσφαιρα με νότες άλλοτε πανκ και άλλοτε σαμπανιζέ. 

 

Καθώς περνούσε η ώρα, η ατμόσφαιρα ζεσταίνονταν, οι φωνές λύνονταν, σακάκια ξεκουμπώνονταν και ανάμεσα σε τσουγκρίσματα, πειράγματα και γέλια, η ομάδα του Rick’s ανεφοδίαζε διαρκώς τα ποτήρια με παγωμένη σαμπάνια, ώστε οι συνδαιτημόνες να συγκρίνουν τα διαφορετικά κρασιά με τα διαφορετικά εδέσματα. 

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

 

Για πολλούς, η πρώτη σαμπάνια της βραδιάς, που συνδυάστηκε με δύο welcome treats, το τρουφάτο ποπκόρν και το γκρατιναρισμένο στρείδι, η Perrier-Jouët, ήταν η πρώτη εντύπωση που σου μένει. Για άλλους, μετά το αρχικό… ευχάριστο σοκ και πριν χορτάσουν από τα πολλά πιάτα, ήταν η σαμπάνια Ταittinger εκείνη που θα θυμούνται, να κάνει παιχνίδι με το πικάντικο πεπερόνι της πίτσας. 

 

Κατά γενική ομολογία, το wagyu A9 σουβλάκι με ντομάτα κονφί και σως wasabi ήταν η πιο λαχταριστή έκπληξη της βραδιάς, και συνδυάστηκε με τη Louis Roederer, που “σέρφαρε” και πάνω στις συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες. Ίσως το πιο αναπάντεχο pairing ήταν αυτό του burger με την Pommery Apanage 1874. Και τέλος, σχεδόν όλοι ζήτησαν και δεύτερο ποτήρι Deutz, η οποία συνόδευε το γλυκό, ντόνατ με κρέμα και φράουλες. Μάλιστα, πολλοί πήραν το ποτό τους και βγήκαν στην αυλή του Rick’s για να κλείσουν τη βραδιά με σαμπάνια και πούρο. 

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Σουβλάκι με γύρο wagyu A9.

 

Το Punk Champagne ήταν το πρώτο εβεντ του είδους, αλλά δεν ήταν το τελευταίο. Η επόμενη συνάντηση κορυφής του street food με τις top φυσαλίδες είναι ήδη στα σκαριά από τους artisans.gr, μαζί με άλλες ανατρεπτικές ιδέες, που θα ταράξουν τα νερά! 

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Η σαμπάνια Louis Roederer.

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Η σαμπάνια Deutz.

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Κίμων Φραγκάκης, Ανδρέας Παπαδάκης, Νεκτάριος Ντάλλας.

 

Punk Champagne: όσα έγιναν στην ανατρεπτική βραδιά με burgers, σουβλάκια, πίτσες και TOP σαμπάνιες
Τα τσουγκρίσματα συναγωνίστηκαν τις φυσαλίδες σε αριθμό.

 

Οδηγός Γεύσης