Με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Μαρτίου, ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη.
Οι αυριανές συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 12:00 το μεσημέρι, με μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, με σημείο συνάντησης το Άγαλμα του Βενιζέλου.
Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19:00, θα ακολουθήσουν νέες διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι συγκεντρώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών για την τραγωδία των Τεμπών, με αίτημα τη δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο 57 ανθρώπων.
Η απόφαση της αστυνομίας για το κλείσιμο των σταθμών έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς δυσχεραίνει την πρόσβαση των διαδηλωτών και των πολιτών στο κέντρο της πόλης.