Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ

Ο Ντόναλντ Τούσκ προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε διάσημο ηθοποιό για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία χιουμοριστική προσφορά στον Αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζέσε Άιζενμπεργκ, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα την πολωνική υπηκοότητα, προτείνοντας του να του δώσει στρατιωτική εκπαίδευση που θα του δώσει «τον νέο ρόλο του Τζέιμς Μποντ».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος της Πολωνίας απένειμε την υπηκοότητα της χώρας στον Άιζενμπεργκ, ο οποίος έχει πολωνική καταγωγή. Το Σάββατο, 15 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανήρτησε ένα βίντεο στο X (πρώην Twitter) που τον έδειχνε να παρακολουθεί ένα απόσπασμα από μια εμφάνιση του Άιζενμπεργκ στην εκπομπή The Tonight Show του NBC.

Σε εκείνη την εμφάνιση, ο Άιζενμπεργκ είπε γελώντας ότι μια ημέρα αφού έλαβε την υπηκοότητα κοίταξε τις ειδήσεις «και η κορυφαία είδηση ήταν “Η Πολωνία απαιτεί τώρα από όλους τους άνδρες να συμμετέχουν σε στρατιωτική εκπαίδευση”».

Στο βίντεό του, ο Τουσκ λέει: «Αγαπητέ Τζέσι, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να φοβάσαι!», συμπληρώνοντας ότι η στρατιωτική εκπαίδευση είναι εθελοντική.

«Ελάτε λοιπόν στην Πολωνία! Και θα σας δώσουμε τέτοια εκπαίδευση που, ο νέος ρόλος του Τζέιμς Μποντ θα γίνει δικός σας!»

Ο Τουσκ δήλωσε στις 7 Μαρτίου ότι η κυβέρνησή του επεξεργάζεται ένα σχέδιο που προβλέπει τη στρατιωτική εκπαίδευση μεγάλης κλίμακας για κάθε ενήλικα άνδρα, ως απάντηση στη μεταβαλλόμενη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. Είπε ότι υπάρχει ανάγκη για έναν στρατό 500.000 στρατιωτών, υπερδιπλάσιο του σημερινού αριθμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει και τους εφέδρους.

Την Τρίτη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να βάζει 100.000 εθελοντές σε στρατιωτική εκπαίδευση κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2027, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει έναν στρατό εφέδρων. Είπε ότι είναι «πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη εθελοντών».

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση: Αυτές είναι οι 5 χώρες της ΕΕ που «υπονομεύουν σκόπιμα το κράτος δικαίου»

Διεθνή / Αυτές είναι οι 5 χώρες της ΕΕ που «υπονομεύουν σκόπιμα το κράτος δικαίου», σύμφωνα με νέα έκθεση

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Ιταλίας και άλλων τεσσάρων χωρών της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «δημοκρατικής ύφεση» της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κινηματογραφική, παράνομη απέλαση μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / ΗΠΑ: Σοκαριστικές εικόνες από τις παράνομες απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Επικαλούμενη πολεμικό νόμο του 1798, η Αμερικανική κυβέρνηση απευλαύνει άτομα χωρίς καμία από τις δέουσες προστασίες που περιγράφονται στο αμερικανικό μεταναστευτικό δίκαιο
LIFO NEWSROOM
Το Χάρβαντ προσφέρει δωρεάν δίδακτρα σε μαθητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

Διεθνή / Το Χάρβαντ προσφέρει δωρεάν δίδακτρα σε μαθητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

Οι εγγραφές μαύρων πρωτοετών στο Χάρβαρντ μειώθηκαν στο 14% από 18% το προηγούμενο έτος, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να εξαλείψει τις πρωτοβουλίες για ποικιλομορφία
LIFO NEWSROOM
Φήμες θέλουν τη Γαλλία να πλήρωσε προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς

Διεθνή / Ακροδεξιοί διασπείρουν fake news ότι η Γαλλία πλήρωσε για να σταματήσουν οι φήμες ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανς

Οι φήμες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2024 όταν σχολιάστηκε η εμφάνιση της συζύγου του Γάλλου προέδρου σε εκλογικό κέντρο κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών
LIFO NEWSROOM