Ο κ. Βενιζέλος «επαναστάτησε» κατά του «ειδικού λογαριασμού»

Ο κ. Βενιζέλος «επαναστάτησε» κατά του «ειδικού λογαριασμού» Facebook Twitter
2

Χθες ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανίστηκε λάβρος κατά των δανειστών, μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών, με αφορμή τις απαιτήσεις της Γερμανίας κυρίως για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, στον οποίο θα πηγαίνουν όχι μόνο τα χρήματα της βοήθειας προς τη χώρα μας αλλά και οι φόροι στο εσωτερικό της (ΦΠΑ κτλ). Ο λογαριασμός αυτός θα ελέγχεται από τους δανειστές με απόλυτη προτεραιότητα την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και δανείων και μετά τις εσωτερικές πληρωμές του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγαίνοντας από τη συνάντηση είπε με αφορμή το λογαριασμό αυτόν ότι «δεν θα γίνουμε προτεκτοράτο» εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του σε μια τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα όταν ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει θέμα, το ΠΑΣΟΚ για να αποδείξει ότι υπάρχει, έδωσε το έγγραφο των δανειστών στη δημοσιότητα. Ο κ. Στουρνάρας επανήλθε και σχολίασε ότι το θέμα δεν είναι τι σου ζητάνε αλλά τι εσύ απαντάς.

Ας δούμε όμως πότε αποφασίστηκε αυτός ο λογαριασμός για τον οποίο εξανέστη τώρα ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη:

«Ο «ειδικός λογαριασμός εμπιστοσύνης», για τον οποίο χτες ο Ε. Βενιζέλος ανέβηκε στα κεραμίδια, κραυγάζοντας ότι η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο, αποφασίστηκε στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φλεβάρη 2012, όπου καταλήχθηκε και το PSI. Στο κείμενο των αποφάσεων γραφόταν τότε επί λέξει: «Κάτω από την παρακολούθηση της τρόικας θα λειτουργεί και ο μηχανισμός που θα ελέγχει τη ροή κεφαλαίων που παράγονται στη χώρα για την εξυπηρέτηση του χρέους και του ειδικού λογαριασμού για την πληρωμή των υποχρεώσεων στους δανειστές». Προβλεπόταν ακόμα να αυξηθεί η παρακολούθηση του προγράμματος, μέσω της ενίσχυσης της Task Force στην Αθήνα, για το οποίο ο Ε. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης χτες την αγανάκτησή του. Ποιος ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ και θριαμβολογούσε για τις αποφάσεις του το ξημέρωμα της 21ης Φλεβάρη; Ο Ε. Βενιζέλος...»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια