Υψηλοί τόνοι και έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκαν στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τον Παύλο Πολάκη να παρουσιαστεί αύριο στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η μηνυτήρια αναφορά του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και της συζύγου του, κατά του Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
«Μέχρι σήμερα κ. Παύλο Πολάκη, έχετε πάρει πέντε αναβολές σε αυτή την υπόθεση. Αύριο θα έχετε τα παντελόνια να πάτε στο δικαστήριο ή θα κρυφτείτε, και θα πρέπει να σας βάλουμε άλλου είδους ενδυμασία; [. . .] Θα υποστείτε τις συνέπειες της συκοφαντίας σας ή για άλλη μια φορά θα δείξετε στην ελληνική κοινωνία ότι είσαστε ένας ψευτόμαγκας, που έρχεστε με ύφος, κατηγορείτε ανθρώπους, και όταν η ελληνική Δικαιοσύνη σας ρίχνει μία χλαπάτσα "να", πάτε και κρύβεστε πίσω από την ασθένεια του δικηγόρου σας;».
Με την εισήγηση του εισαγγελέα, περί ενοχής τους, θα πάω, απάντησε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει ο κ. Γεωργιάδης για παντελόνια, που έχει βρίσει από τον Σαμαρά μέχρι τον Καραμανλή και μετά τους γλύφει.
Ακολούθησαν υψηλοί τόνοι και ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων: «Είσαι το ρεζίλι της Κρήτης και όπου σε πετυχαίνω σε ξευτιλίζω» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Πολάκης είπε: είσαι «ακροδεξιός» και «πρόσεχε μην πάθεις ανακοπή».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Στύλιος, παρενέβη ζητώντας τη διαγραφή ενός χαρακτηρισμού και διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά, προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για το επεισόδιο.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι ως υπουργός Ανάπτυξης είχε «χαρίσει» την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης σε επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να κατέστρεψε το εργοστάσιο στο Πλατύ και τώρα ζητά νέα επιχορήγηση. Ο Γεωργιάδης απάντησε ότι ο επενδυτής που είχε βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας Ολλανδός, βρίσκεται στη φυλακή για ανθρωποκτονία.
Δείτε το βίντεο με την αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Πολάκη: