Η Αγγλικανική Εκκλησία ψηφίζει αν θα επιτρέπονται γυναίκες επίσκοποι

Η Αγγλικανική Εκκλησία ψηφίζει αν θα επιτρέπονται γυναίκες επίσκοποι Facebook Twitter
1

Μία ριζοσπαστική αλλαγή είναι προ των πυλών στην Αγγλικανική Εκκλησία, καθώς αύριο Τρίτη, τα αρσενικά μέλη της, θα κληθούν να ψηφίσουν αν θα μπορούν οι γυναίκες να εκτελούν χρέη επισκόπου.

Όπως αναφέρει το Foxnews, η πλειοψηφία της ιεράς συνόδου είναι έτοιμη να πει το επαναστατικό ναι, αλλά για να ισχύσει η πρόταση αυτή θα πρέπει να έχει με το μέρος της τα 2/3 των μελών. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μία συμμαχία επισκόπων, οι οποίοι αντιτίθενται στην πρόταση αυτή και να εμποδίσουν την ψήφισή της.

Σημειώνεται ότι ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Rowan Williams, είναι υπέρμαχος της πρότασης, ενώ δηλώνει «Φτάνει η αναμονή».

Σε περίπτωση που η αυριανή ημέρα δεν έχει θετική έκβαση, θα πραγματοποιηθεί νέα ψηφοφορία σε πέντε χρόνια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως εδώ, στην σούπερ-ορθόδοξη ζώνη της θρησκείας της Αγάπης,ο Ιερώνυμος είχε δηλώσει σε αντίστοιχα ερωτήματα περι πρόσβασης της γυναίκας στα ιερατικά αξιώματα: Εμείς δεν κάνουμε Εκπτώσεις στο δόγμα.Γιαβόλ.Θρησκευτική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.