Ο «πράσινος» πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο «πράσινος» πατριάρχης Βαρθολομαίος Facebook Twitter
0

Μπορεί ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να απασχολεί, κατά καιρούς, τα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις του για τη θρησκεία, αλλά η εφημερίδα New York Τimes ανακάλυψε και την οικολογική ευαισθησία του 72χρονου εκπροσώπου της Ορθοδοξίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ορθόδοξος πατριάρχης είναι ένας ακτιβιστής, ο οποίος μάχεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας πως είναι μία θρησκευτική επιτακτική ανάγκη. Ο ίδιος μάλιστα επί μία δεκαετία προσπαθεί να φέρει κοντά θεολόγους και επιστήμονες για μία σειρά συζητήσεων.

Οι φετινές δημοσιεύσεις για το λιώσιμο των πάγων ανάγκασαν τον Βαρθολομαίο να κάνει λόγο για υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλον για χάρη ενός καταναλωτικού και υλιστικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων, την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη του εκκλησιαστικού νέου έτους, ο Πατριάρχης υπέγραψε μία εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει ότι η φύση είναι μία θεία δημιουργία και ο άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα να να την καταστρέφει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM