Qatar Airways

Qatar Airways Facebook Twitter
0

Η Qatar Airways ανακοίνωσε ότι λανσάρει απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη από τα μέσα του 2013.

Ο Chief Executive Officer Akbar Al Baker έκανε την ανακοίνωση στην Αθήνα με την ευκαιρία της παρουσίας της αερογραμμής τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και τίμησε τις αυξανόμενες λειτουργίες του φορέα στη χώρα.

 Ο κύριος Al Baker κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, συναντήθηκε με τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας της υπόσχεση της αερογραμμής να συνεχίσει να αναπτύσσει τις λειτουργίες της στην Ελλάδα. Η Qatar Airways, ήδη κάνει δύο πτήσεις ημερησίως που συνδέουν την Αθήνα με την Ντόχα.

Η Αθήνα είναι κομβικό σημείο για τους 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Qatar Airways, το οποίο ξεκίνησε αρχικά το 2005 με έξι πτήσεις την εβδομάδα. Η Qatar Airways αύξησε τα δρομολόγια της σε δύο ημερησίως τρία χρόνια πριν.

Από τότε έως και σήμερα η γραμμή της Αθήνας συνεχίζει να αναπτύσσεται, καταγράφοντας ισχυρή ζήτηση παρά την οικονομική κρίση της χώρας.

Ο κύριος Al Baker δήλωσε: «Η πτήση Αθήνα - Ντόχα έχει αναδειχθεί σε Νo 1 διηπειρωτικό προορισμό σε απόλυτο αριθμό επιβατών στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου τον προορισμό της Νέας Υόρκης»  

«Ο νέος αυτός προορισμός από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη από τα μέσα του επόμενου χρόνου θα παρέχει στους επιβάτες μία ακόμα πιο ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύοντας τη φήμη της Qatar Airways ως την αεροπορική εταιρεία που επιλέγουν οι ταξιδιώτες είτε για επαγγελματικά είτε για ταξίδια αναψυχής».

Σε μία σύντομη παρουσίαση της επιτυχημένης πορείας της Qatar Airways στη διάρκεια της μόλις 15ετούς λειτουργίας της, ο κύριος Al Baker υπογράμμισε το γεγονός ότι η αερογραμμή έχει γίνει πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης του Qatar, απλώνοντας έτσι τα φτερά του έθνους του Qatar σε όλο τον κόσμο.

Τόνισε πως η Qatar Airways θα συνεχίσει να επεκτείνει το ρόλο της ως παγκόσμιου φορέα σύνδεσης των ανθρώπων με τον κόσμο και του κόσμου με τους ανθρώπους, μέσα από το συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο του «νεαρού σε ηλικία» στόλου της και μέσα από τις πολυβραβευμένες πεντάστερες υπηρεσίες που προσφέρει.

Σήμερα, η Qatar Airways διαθέτει ένα μοντέρνο στόλο 114 αεροσκαφών προς 121 επιχειρησιακούς και τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στον Ειρηνικό και στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ολοκληρώνοντας μια χρονιά αξιοσημείωτων επεκτάσεων η Πολωνία θα εξυπηρετείται από την Qatar Airways από τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ η Καμπότζη και το Σικάγο, ο τέταρτος προορισμός της Qatar Airways προς τις ΗΠΑ, είναι μεταξύ των σημαντικών εξελίξεων που αναμένονται το 2013.

Από τις αρχές του 2012, η Qatar Airways έχει λανσάρει 11 νέους προορισμούς: Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Τυφλίδα (Γεωργία), Κίγκαλι (Ρουάντα), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ερμπίλ (Ιράκ), Βαγδάτη (Ιράκ), Περθ (Αυστραλία), Κιλιμάντζαρο (Τανζανία), Γιαγκόν (Μιανμάρ), Μαπούτο (Μοζαμβίκη) και Βελιγράδι (Σερβία).

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Qatar Airways θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε νέους προορισμούς συμπεριλαμβανομένων των Γκασσίμ, Σαουδική Αραβία (7 Ιανουαρίου 2013),

Νατζάφ, Ιράκ (23 Ιανουαρίου), Πνομ Πενχ, Καμπότζη (20 Φεβρουαρίου), Σικάγο, ΗΠΑ (10 Απριλίου) και Σάλαλα, Ομάν (22 Μαϊου). 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ