Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν τα Starbucks στη Μ. Βρετανία

Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν τα Starbucks στη Μ. Βρετανία Facebook Twitter
0

Η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα Starbucks συμφώνησε με τη βρετανική κυβέρνηση να καταβάλει το μερίδιο που πραγματικά της αναλογεί , ύστερα από το σάλο που ξέσπασε από την ελλιπή φορολόγησή της στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Kris Engskov, διευθύνων σύμβουλος των βρετανικών Starbucks ανακοίνωσε ότι η πολυεθνική εταιρεία θα πληρώσει «ένα σημαντικό φόρο για τα έτη 2013 και 2014, ανεξαρτήτως της οικονομικής πορείας της εταιρείας».

Η απόφαση αυτή θα αναγκάσει την εταιρεία να πληρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες στο κράτος. Η ανακοίνωση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία νίκη της Βρετανίας απέναντι στις πολυεθνικές εταιρείες, καθώς τα Starbucks, τα τελευταία 14 χρόνια δραστηριότητάς τους στη χώρα έχουν πληρώσει μόλις 8,6 εκατ. λίρες, την ίδια ώρα που οι πωλήσεις του περασμένου έτους άγγιξαν τις 400 εκατομμύρια λίρες.

Πριν του από την ανακοίνωση των Starbucks ομάδες καταναλωτών σε όλη τη χώρα καλούσαν σε μποϊκοτάζ της εταιρείας κάτι που προκάλεσε πανικό στους υπευθύνους δημοσίων σχέσεων.

Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι μίααντίστοιχη νίκη θα ήταν μάλλον απίθανη για την περίπτωση των ηλεκτρονικών Google και Amazon, καθώς ο κόσμος τις έχει πραγματικά ανάγκη και δεν μπορεί τόσο εύκολα να αλλάξει τη συνήθειά του, όσο θα μπορούσε ενδεχομένως να προτιμήσει το καφέ της γειτονιάς του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM