Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα «Μια Πεταλούδα στην Πανεπιστημίου»
Αρκεί μια πεταλούδα να φτερουγίσει στην Πανεπιστημίου για να αποσπάσει την προσοχή της Ελπίδας Νοργαλά, καθώς διασχίζει την Πανεπιστημίου.
Αρκεί μια συνέντευξη να αγχώσει τον δημοσιογράφο, Μιχάλη Ψαλτάκη.
Αρκεί ένα παραπάτημα για να πέσει η Ελπίδα σε κώμα και να την ερωτευτεί ο Μιχάλης.
Αρκεί ένα τυχαίο συμβάν όπως το πέταγμα μιας πεταλούδας σε πολύβουο δρόμο για να φέρει κοντά δύο ανθρώπους τόσο διαφορετικούς και τόσο ίδιους.
Σε πόσες γλώσσες άραγε μπορούμε να πούμε το σ’αγαπώ?
Στο μυθιστόρημα της Σοφίας Στεκουλέα, ξεδιπλώνεται με αφορμή μια πεταλούδα, μια ερωτική ιστορία. Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η πόλη της Αθήνας. Η πρωτεύουσα της Ελλάδος κατά καιρούς προκαλεί ερεθίσματα στους δημιουργούς. Για τον Σοφοκλή, είναι ο τόπος όπου ο ατιμασμένος Οιδίποδας αναζητά καταφύγιο. Για τον Μιχαήλ Μητσάκη είναι ο τόπος όπου η φύση αντιμάχεται την νεωτερικότητα, στο διήγημα του «Η Αρκούδα». Στα «Αθηναϊκά Διηγήματα » ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης περιγράφει τον μόχθο των απλών ανθρώπων. Η Αθήνα είναι μια πόλη που ισορροπεί μεταξύ του φαντασιακού και του πραγματικού. Το βιβλίο της Σοφίας Στεκουλέα, «Μια Πεταλούδα στην Πανεπιστημίου» είναι μια νέα προσθήκη στην λογοτεχνική παράδοση της πόλης. Δεν πρόκειται για μια απλή περιπλάνηση στους δρόμους της Αθήνας, αλλά για μια αναζήτηση της αγάπης με κύριο άξονα την ανθρωπογεωγραφία της πόλης. Είναι ένα ταξιδί στα σ’αγαπώ του Μιχάλη στην Ελπίδα, του Θησέα στον Μινώταυρο, του Βρούτου στον Ιούλιο Καίσαρα…
Η Συγγραφέας
Η Σοφία Στεκουλέα γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή δημοσιογραφίας, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε γραφείο φωτορεπορτάζ. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε σε καθημερινές εφημερίδες και είχε συνεργασία με εβδομαδιαία περιοδικά. Το 1997 εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία. Το Δεκέμβριο του 2005 εξεδόθη το πρώτο της βιβλίο «Η γύμνια της γιούκας», από τον οίκο “Ελληνικά Γράμματα”. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών.
Ο Εκδότης
Η "Λευκή Σελίδα", με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), παραμένει πιστή στην στήριξη νέων συγγραφέων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.