Βρέθηκε νεκρή φάλαινα που είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού

Βρέθηκε νεκρή φάλαινα που είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού Facebook Twitter
0
Βρέθηκε νεκρή φάλαινα που είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού Facebook Twitter

Μία φάλαινα φυσητήρας (Physeter macrocephalus) που εξώκειλε στις νότιες ακτές της Ισπανίας, είχε καταπιεί 17 κιλά πλαστικού, σύμφωνα με τη Guardian.

Οι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι με το πόρισμα της εξέτασης που έδειξε ότι το θαλάσσιο θηλαστικό, βάρους 4,5 τόνων, είχε καταπιεί 59 κομμάτια πλαστικού, που είχαν πεταχτεί στη θάλασσα από αγρότες-ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, όπου παράγονται ντομάτες και άλλα λαχανικά.

Τα πλαστικά κομμάτια προκάλεσαν το θάνατο του ζώου καθώς είχαν κολλήσει στο στομάχι του, όπως ανέφεραν ερευνητές του ερευνητικού κέντρου Doñana στην Ανδαλουσία.

Ανάμεσα στα ευρήματα, οι επιστήμονες εντόπισαν πλαστικές σακούλες, εννιά μέτρα σχοινιού, δύο γλάστρες, ένα πλαστικό δοχείο ψεκασμού, καθώς και δύο λάστιχα ποτίσματος.

Τα θερμοκήπια παράγουν ετησίως 2,4 τόνους πλαστικών απορριμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού καταλήγει σε κέντρα επεξεργασίας, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αγρότες προτιμούν την «εύκολη», αλλά άκρως επικίνδυνη λύση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM