Στουρνάρας: «Δέχομαι πιέσεις για χαλάρωση»

Στουρνάρας: «Δέχομαι πιέσεις για χαλάρωση» Facebook Twitter
0

Πιέσεις για χαλάρωση δέχεται όπως λέει στην εφημερίδα Τα Νέα, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας και  υπογραμμίζει: «Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Ωστόσο είμαστε ακόμη μόλις στην αρχή. Και εγώ ανησυχώ διότι αισθάνομαι ότι ασκούνται πιέσεις για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια. Διερωτώμαι: Θέλουν να απεμπολήσουμε την προοπτική να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έτσι ένα κούρεμα του χρέους μας το 2014;».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πιέσεις που δέχεται ο υπουργός αφορούν εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως οδηγοί, υπάλληλοι ΜΟΔ, ένστολοι, υπάλληλοι ΗΔΙΚΑ και άλλοι.

Ο υπουργός επαναλαμβάνει ακόμη ότι περιμένει την ανάκαμψη προς το τέλος του 2013 με αρχές του 2014 ενώ προσθέτει ότι το 0,5% του ΑΕΠ που θα χάσει η χώρα λόγω Κύπρου θα το αναπληρώσει με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM