Τελεσίγραφο από το στρατό στον Μόρσι

Τελεσίγραφο από το στρατό στον Μόρσι Facebook Twitter
0

Τελεσίγραφο στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι έστειλαν μέσω τηλεόρασης οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, λίγο μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις διαδηλωτών σε πόλεις της χώρας.  

Σε μια δήλωση που ανέγνωσε στην κρατική τηλεόραση, ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού, δήλωσε ότι οι μαζικές διαδηλώσεις που εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αντικατοπτρίζουν μια "άνευ προηγουμένου" έκφραση της λαϊκής οργής στην Morsi και στους ισλαμιστές υποστηρικτές του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο στρατηγός είπε ότι αν ο Μόρσι δεν φροντίσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού, οι ένοπλες δυνάμεις θα κινηθούν για να επιβάλλουν το δικό τους «οδικό χάρτη προς το μέλλον».

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις διαδηλώσεις, ενώ πριν από λίγο η κυβέρνηση Μόρσι έδειξε να κλονίζεται με την παραίτηση τεσσάρων υπουργών, στον απόηχο των αιματηρών διαδηλώσεων.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM