Αύριο η ανακοίνωση για τη μείωση στο ΦΠΑ εστίασης

Αύριο η ανακοίνωση για τη μείωση στο ΦΠΑ εστίασης Facebook Twitter
3

Αύριο, ημέρα επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να ανακοινωθεί η μείωση στο ΦΠΑ εστίασης στο 13% από 23%, καθώς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ φέρονται να συμφώνησαν στις εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

Αν τελικά ανακοινωθεί η μείωση, αυτή θα ισχύσει πιλοτικά από την 1η Αυγούστου και για 4 μήνες , δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και θα μονιμοποιηθεί μόνον εάν αποδώσει εισπρακτικά και οδηγήσει παράλληλα και σε μειώσεις τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας είχε πριν από λίγες ημέρες προειδοποιήσει ότι αν η μείωση δεν περάσει στην κατανάλωση, τότε το μέτρο δεν θα μονιμοποιηθεί.

Πάντως, εστιάτορες και ξενοδόχοι έχουν ήδη τοποθετηθεί για το ζήτημα λέγοντας πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μειωμένες τιμές.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοροδιαφυγή: Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτινάσουν τα φορολογικά έσοδα

Οικονομία / Επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής: Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτινάσσουν τα φορολογικά έσοδα

Από το 2025 θα τεθούν σε υποχρεωτική εφαρμογή τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, ενώ θα επεκταθεί η χρήση POS στις λιανικές πωλήσεις περισσότερων κλάδων της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Οικονομία / Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα: Τα τρία "κλειδιά" για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Τρεις βασικοί παράγοντες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας τόσο εφέτος, όσο και τα επόμενα έτη, όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο 2025- 2028
LIFO NEWSROOM