Σπάει κάθε ρεκόρ η «μαύρη» εργασία

Σπάει κάθε ρεκόρ η «μαύρη» εργασία Facebook Twitter
1

Κάθε ρεκόρ σπάει η μαύρη εργασία που σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σε ορισμένους κλάδους έχει ξεπεράσει και το 38%.

Στους ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκαν 14.039 ανασφάλιστοι σε ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, θαλάσσια σπορ και τουριστικά γραφεία.  

Στα θετικά μηνύματα η αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Από τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για το πρώτο εξάμηνο του έτους προκύπτει πως έχουν προσληφθεί 117.322 άτομα περισσότερα από πέρυσι, και το ενθαρρυντικό είναι το ότι οι εργοδότες δείχνουν προτίμηση στην πλήρη απασχόληση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έθνος,  καταγράφεται αύξηση κατά 51,95% των προσλήψεων που έγιναν με πλήρη απασχόληση. Αύξηση κατά 24,09% καταγράφεται στις νέες συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ μειώθηκαν κατά 3,05% οι προσλήψεις με εκ περιτροπής εργασία.

Παρά τις τάσεις σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας 60.000 άτομα είδαν πάντως τον μισθό τους να μειώνεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους: 29.795 εργαζόμενοι σε 230 επιχειρήσεις είδαν το μισθό τους να μειώνεται κατά 13,49% κατά μέσον όρο είχαν, μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων. Με ευέλικτες μορφές απασχόλησης απασχολούνται πλέον άλλοι 30.108 εργαζόμενοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποδοχές τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM